Hirdetés
Archivum

Új korszak Lettországban sztárok nélkül:

:

Hirdetés

A lett válogatott új szövetségi kapitánya Aigars Nerips nyilvánosságra hozta a csapat bõ keretét a nyári Európai-bajnoki selejtezõk elõtt. A letteknek sztárjaik nélkül kell kivívniuk a részvételt a kontinenstornán.

Nincs könnyû helyzetben a lett válogatott szakmai stábja. A tavalyi Európa-bajnokságot fáradságra hivatkozva kihagyó Anete Jekabsone-Zogota ezúttal keresztszalag szakadása miatt nem áll a nemzeti csapat rendelkezésére, míg Gunta Basko-Melnbarde és Ieva Kublina a 2011-es kontinenstorna után visszavonultak a válogatottságtól.

Ha ez nem lenne elég csapás, a Fenerbahcét erõsítõ Elina Babkina egy hónapig nem válaszolt a szakmai stáb megkeresésére, így kérdéses a részvétele, csakúgy mint a Vasast erõsítõ Anita Teilānének. Vele szintén vitája van a helyi szövetségnek.

Kérdéses Zane Tamane válogatottbeli szereplése is. A Fenerbahce klasszisa a WNBA felé kacsintgat, amennyiben állandó szerzõdést kap a tengerentúlon, rá sem számíthat a szakvezetés.

A lett válogatott bõ kerete: Elina Babkina (Fenerbahce), Kristīne Kārkliņa (Seu d’Urgel), Anda Eibele (SK Cēsis), Baiba Eglīte (Univ. of Texas El Paso), Ieva Krastiņa (TTT Rīga),Santa Dreimane (SK Cēsis), Agnija Reke (SK Cēsis), Liene Priede (Univ. of Missouri), Zane Jākobsone (CB Arxil), Anete Horelika (SK Cēsis), Sabīne Niedola (Caja Rural), Aija Putniņa (VICI-Aistes), Anete ©teinberga (Univ. of Texas El Paso), Kristīne Vītola (Univ. of Texas El Paso), Liene Jansone(Pays d’Aix), Aija Brumermane (Beretta Familia), Līga ©urkusa (TTT Rīga), Zane Tamane (Fenerbahce), Anita Teilāne (Vasas)
 

Hirdetés