Hirdetés
Archivum

Új név, de a célok változatlanok a litvánoknál:

:

Hirdetés

Ahogy arról már a nyáron beszámoltunk, a litvánok emblematikus nõi kosárlabda csapata a TEO Vilnius az eddig ismert formájában megszûnt és helyette a VICI-AISTES Kaunas gárdáját láthatjuk az EuroLigában. Bár a név és a szponzori háttér megváltozott, a célok és az elvek ugyanazok maradtak az alakulatnál.

A hamarosan induló EuroLiga szezon elõtt a korábbi sikeredzõ, a jelenleg csapatvezetõként dolgozó Arvydas Tamasauskas beszélt a FibaEurope portáljának a litvániai változásokról. A TEO Vilnius-t váltó VICI-AISTES Kaunas elsõsorban nevében és székhelyében lesz más, de a klubnál továbbra is a litván nõi kosárlabdázás nemzetközi bástyái szeretnének maradni. A gárda az elõttünk álló évadban csak litván játékosokkal áll ki, rehabilitálták a két korábbi ikont, Rima Valentienė-t és Au¹ra Bimbaitė-t, illetve a sikeres utánpótlás válogatottaktól megszerezték a legjobbakat. A csapatnál a cél az elsõ idényben a tisztes helytállás és az értõ kaunasi közönség kicsábítása a nõi meccsekre is.

„A csapat céljai nem változtak. Litvánia legerõsebb gárdája szeretnénk lenni a jövõben is, tisztességgel akarjuk képviselni az országot és Kaunas városát a nemzetközi porondon illetve bizonyítani szeretnénk, hogy hazai játékosokra építve is el lehet csípni erõsebb csapatokat. Az elsõ évünk nem lesz egyszerû, az alapoktól kell kezdenünk az építkezést és el kell fogadtatnunk a litván emberekkel, hogy Kaunasban van egy erõs nõi kosárlabda csapat. Emellett az európai porondon is meg szeretnénk mutatni, hogy Kaunas a kosárlabda fõvárosa és az erõs férfi alakulat mellett a hölgyekre is érdemes figyelni.”


„Erre a szezonra csak litván játékosokból álló keretet állítottunk össze. Van 5 válogatott játékosunk és rengeteg tehetséges fiatalunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy hosszabb kihagyás után csapatunk vezérei Rima Valentienė és Au¹ra Bimbaitė újra a rendelkezésünkre állnak. Többéves EuroLiga tapasztalatuk nagyon hasznos lesz a számunkra. Mellettük Vita Kuktienė, Milda Sauliūtė és Indrė Dudėnaitė személyben szintén nagy tapasztalattal rendelkezõ játékosokat tudhatunk a sorainkban. Nem szabad megfeledkezni a 2008-as U18-as Európa-bajnok arany generációról sem, akik közül Marina Solopova, Giedrė Paugaitė, Lina Pikèiutė, Kristina Alminaitė és Aurimė Rinkevièiūtė is nálunk pattogtat. Van kát játékosunk a tengerentúlról, az Egyesült Államokból és Kanadából, Amanda Kemezys és Courtnay Pilypaitis, de õk is litván felmenõkkel rendelkeznek. Ebben az összeállításban szeretnénk minden csapat dolgát megnehezíteni az EuroLiga C-csoportjában, de ehhez maximális koncentrációra lesz szükség.”
– nyilatkozta Arvydas Tamasauskas.

A Kaunas a csoportellenfelei a címvédõ Szpartak Moszkva, a Galatasaray, a Salamanca, a Tarbes és a Prága lesznek.

Hirdetés