Hirdetés
Európa

Új névadója lett a spanyol élvonalnak:

:

Hirdetés

Új névadó támogatója lett a spanyol bajnokság legmagasabb osztályának. Az élvonal küzdelmeit az idei szezonban Liga Femenina Endesa néven rendezik.

Fotó: FEB

A villamosenergia-ipari közművállalat az Endesa eddig is a spanyol szövetség kiemelt partnere volt. A válogatottak és férfi profi liga után immár a női bajnokságot is támogatják. A hivatalos bejelentésre csütörtökön került sor az Endesa központjában, ahol mind a 14 élvonalbeli együttes csapatkapitánya felvonult.

A klubok képviseletében Laia Palau (Spar CityLift Girona), Silvia Domínguez (Perfumerías Avenida), Lucila Pascua (Cadi La Seu), Queralt Casas (Valencia BC), Nogaye Lo (Lointek Gernika), Iulene Olaberria (IDK Gipzukoa), Laura Quevedo (RPK Araski), Vega Gimeno (Mann Filter), Alejandra Quirante (Pajariel Bembibre), Kalis Loyd (Durán M. Ensino), Paula Ginzo (Nissan Al-Qázeres), Marta Montoliú (Quesos El Pastor), Vanessa Gidden (Campus Promete) és Laura Herrera (Clarinos Tenerife) tette tiszteletét.

Jorge Garbajosa, a Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) elnöke rövid köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az Endesa már régóta részese a női kosaras sikereknek a válogatott támogatásán keresztül. Ugyanakkor rávilágított, hogy azok az eredmények a klubok áldozatos munkája nélkül nem születhettek volna meg. Ezzel az együttműködéssel pedig ezt tudják segíteni. “Egy új korszak kezdődik, ez az egyttműködés több, mint egy névadó szponzoráció.” – tette hozzá a FEB első embere.

Fotó: FEB

Hirdetés