Hirdetés
Archivum

Új programsorozat a a Kecskeméti Nemzeti Kosárlabda Akadémián:

:

Hirdetés

Országosan is egyedülálló programsorozat vette kezdetét a Kecskeméti Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A Sportolj Okosan Bátran! program célja, hogy az akadémiai növendékeket egészséges életmódra és testtudatra nevelje. A hiros.hu beszámolója.

Forrás: Hiros.hu

Országosan is egyedülálló programsorozat vette kezdetét a mai napon (hétfõn), melynek célja, hogy a Kecskeméti Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportolóit egészséges életmódra és testtudatra neveljék. A kezdeményezésben az intézmény a Bács-Kiskun Megyei Kórház SBO csoportjában talált partnerre, ebbõl pedig adódott a név: SBO, vagyis Sportolj Okosan Bátran!

– Ma már több mint hatszáz gyermek sportol a Kecskeméti Nemzeti Kosárlabda Akadémián, az intézmény számára pedig a tanulás mellett nagyon fontos az õ egészséges fejlõdésük is. Az pedig nagy felelõsség. Elsõ lépésben a preventív felkészítésen és az erõnlét megfelelõ kialakításán volt a hangsúly, ezt követte az együttmûködés a Bács-Kiskun Megyei Kórház SBO csoportjával, mely egyfajta védõhálóként szolgál számunkra az esetleges sérülések és balesetek bekövetkeztekor. Sokszor mondjuk sportolóinknak, hogy vigyázzanak magukra, ezzel a programsorozattal pedig azt is meg tudjuk nekik mutatni, hogyan is tegyék azt – mondta köszöntõjében Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Nemzeti Kosárlabda Akadémia igazgatója.

A program keretében minden héten heti 3 napon különbözõ jellegû elõadásokat tartanak a szakemberek (gyógytornászok, dietetikusok, orvosok, nõvérek, kosarasok). A három hónapig tartó sorozat célja, hogy az egészségtudatról szóló gondolatok minél több fiatalhoz eljussanak.

A program kidolgozásában a Bács-Kiskun Megyei Kórház Sürgõsségi Betegellátó Osztályának szakemberei vettek részt, dr. Szabó István osztályvezetõ fõorvos vezetésével.

Az SBO-PROGRAM (Sportolj Bátran Okosan) három vezetõ témakörre épül:

újraélesztés-életmentés,
táplálkozás-tudomány,
erõnlét-rehabilitáció-prevenció

A programban valamennyi akadémiai növendék életkorának megfelelõen személyes képzést kap az adott téma szakembereitõl. 

Forrás: Hiros.hu

Hirdetés