Hirdetés
Archivum

Új rendszerben állítják össze a WNBA All-Star gála csapatait:

:

Hirdetés

A WNBA a hivatalos honlapján jelentette be, hogy teljesen új rendszerben állítják össze 2018-ban az All-Star gála csapatait.

A tengerentúli profi sportok trendjeit figyelembe véve nem született váratlan döntés, amikor a WNBA bejelentette, hogy már nõi kosárlabdában sem kelet és nyugat csapatai mérik össze erejüket az All-Star gálán. Az új rendszer lényege, hogy két csapatkapitány fogja a legtöbb szavazatot kapó sztárok közül összeválogatni saját együttesét.

Június 19-én kezdõdik és július 12-ig tart a közönségszavazás az All-Star gálán résztvevõ játékosok névsorára. A szurkolók továbbra is a 10 általuk legjobbnak ítélt játékost választhatják ki, de már nem kell figyelembe venniük a konferenciákat. Ennek a rendszernek az eredménye az lesz, hogy ténylegesen a 22 legtöbb szavazatot kapó sztár vehet részt a gálán. Nem változik, hogy a szurkolók mellett a játékosok, edzõk és újságírók is szavazhatnak majd.

Az új rendszerben a két legtöbb szavazatot kapó játékos lesz a csapatkapitány. Õk választanak maguk mellé a további 20 legtöbb voksot kapó közül 10-10 társat. Ez a két All-Star csapat méri össze az erejét július 28-án a minneapolis-i Target Centerben megrendezésre kerülõ eseményen. A gálát megelõzõen július 17-én fogják nyilvánosságra hozni a 22 résztvevõ névsorát. A két csapatkapitány választását az ESPN 2 élõ mûsorában, a Washington Mystics – Dallas Wings találkozó közvetítése alatt mutatják be a közönségnek.

Hirdetés