Hirdetés
Archivum

Új sportfinanszírozás Pécsen:

:

Hirdetés

A MiZo Pécs 2010 csapatának kiemelt támogatója Pécs városa. A baranyai megyeszékhely vezetése szeretné, ha ésszerûbb, átláthatóbb és kiszámíthatóbb lenne a városi sportfinanszírozás. Ennek érdekében egy több mint húsztagú bizottság dolgozik majd Európa 2010-es kulturális fõvárosában, hogy a pénzek a lehetõ legmegfelelõbb helyre kerüljenek.

Évekkel ezelõtt, pont a MiZo javaslatára vezették be, hogy az önkormányzat és helyi profi klubok, hosszú távú szerzõdésben rögzítik a támogatást. Ennek az lényege, hogy az egyesületek partnerei felé hangsúlyosabban kommunikálható: a város teljes mellszélességgel kiáll az éríntett csapatok mellett.

Az új sportkoncepciót kidolgozó bizottság célja, hogy megfogalmazzák azokat az elveket, amelyek majd százalékosan tartalmazzák, hogy mely kategóriákban milyen összegre lehet számítani, hogy az egyesületek, sportolók is jobban tudjanak elõre tervezni. Ez az új rendszer ugyanis lehetõséget biztosít arra, hogy kiszámolják: milyen keret áll majd a rendelkezésükre.

Hirdetés