Hirdetés
Archivum

Új személet Jekatyerinburgban:

:

Hirdetés

A héten nagy változások voltak Jekatyerinburgban. Hivatalosan is bejelentették Diana Taurasi leigazolását, miközben a szakmai munka Olaf Lange és a felesége Sandy Brondello kezébe került.

Az elmúlt öt évben az Euroligában öt harmadik helyet szerzõ uráli gárdánál az új szakvezetés az eddigiektõl teljesen eltérõ szemléletet képvisel. A szakmai munkában sokkal inkább a tengerentúli mentalitás fog érvényesülni, melyre Maxim Ryabkov, a Jekatyerinburg klubmenedzsere szerint nagy szükség van. Európában ugyanis a Jekatyerinburg alkalmazza a legnagyobb WNBA kontingenst.

„A jövõ évi keretünkben nagyon sok olyan játékos szerepel, akik komoly WNBA rutinnal rendelkeznek. Klubunk történetében most lesz a legnagyobb ez a szám. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy olyan szakvezetõt keresünk, aki hasonló szakmai háttérrel rendelkezik, mint a legtöbb légiósunk. Így esett a választás Olaf Langéra, akit a felesége Sandy Brondello fog segíteni. A San Antonio Silver Stars-nál nagy rutint szereztek és olyan neves edzõkkel dolgozhattak, mint Brian Agler és Dan Hughes. Olaf Langét és Sandy Brondellót elfogadják a játékosaink, ugyanazt a kosárlabda nyelvet beszélik. Lange kezdi majd a felkészülést szeptember elején és Sandy Brondello a WNBA kötelezettségei után csatlakozik.” – mondta Ryabkov a FIBA Europe portáljának.

Nagy váltás ez a Jekatyerinburg életében, miután az elmúlt 5 évben Laurent Buffard, Gundars Vetra és Algirdas Paulauskas vezette a csapatot és mindhárom szakvezetõtõl más-más szempontból ugyan, de messze áll a “WNBA-stílus”. Persze az nagy kérdés, hogy az elmúlt évek kvázi „sikertelenségében” – a 2007/2008-as szezon óta négy orosz bajnoki címet és kupagyõzelmet, öt Euroliga harmadik helyet jegyez a klub – mekkora részük volt a szakvezetõknek.

A jövõ évi sikerekért azonban nemcsak az új edzõk, hanem a frissen igazolt Diana Taurasi is sokat tehet. „Gyorsan és zökkenõmentesen zajlottak a tárgyalások. Nyugodtan mondhatom, hogy mindkét fél nyitott volt a közös munkára. Teljesen természetes, hogy egy élklub a világ meghatározó játékosainak szerzõdtetésében érdekelt. Remélem, hogy a közönségünk és Diana is hamar egymásra talál majd. Diana szeretne ismét trófeákat nyerni, két éve távozott Oroszországból és azóta sehol nem tudott diadalmaskodni. Nagy csemege lehet majd az is, hogy Diana és Sue Bird ismét egy csapatban játszanak.” – mondta Ryabkov.

A Jekatyerinburgnál Taurasi érkezése mellett a meghatározó emberek Sue Bird, Anete Jēkabsone-®ogota, Sandrine Gruda, Candace Parker és az orosz papírokkal rendelkezõ Deanna Nolan is meghosszabbította szerzõdését.

Hirdetés