Hirdetés
Archivum

Új szövetségi kapitány a németeknél:

:

Hirdetés

Közvetlenül a karácsonyi hétvége elõtt jelentette be a Német Kosárlabda Szövetség, hogy a nõi válogatottat a lengyelországi Európa-bajnokságra kijuttató Bastian Wernthalert Andreas Wagner váltja a kispadon.

A nyári sikereket elérõ kapitánnyal hosszabbítottak volna a szövetség vezetõi, de Wernthaler klubedzõként is dolgozik és a két feladatot összeegyeztethetetlennek tartotta, így nem vállalta a folytatást.

A mindössze 35 esztendõs Andreas Wagner a BBC Bayreuth élvonalbeli férfi csapatának volt az edzõje, de korábban dolgozott a nõi utánpótlásban, illetve azokban az években, amikor az Egyesült Államokban élt, a Marymount College egyik másodedzõjeként tevékenykedett.


„Nagyon várom már az új munkámat. Hiszem, hogy vannak olyan erõs játékosaink, akiknek a segítségével egy ilyen nehéz csoportból is továbbjuthatunk az Európa-bajnoki selejtezõk alkalmával.”
– mondta Wagner.

A németek nincsenek irigylésre méltó helyzetben, a 2012-es EB-selejtezõk során a spanyol, a svéd, a román és a bolgár válogatottal kerültek egy csoportba.
 

Hirdetés