Hirdetés
Archivum

Új szövetségi kapitány, régi sztárok Montenegrónál:

:

Hirdetés

A minap a 2019-es Európa-bajnokság hivatalos honlapján közöltek egy részletes összeállítást Montenegró válogatottjáról. Sok újdonságot nem tudhattunk meg, de szépen csokorba szedték az elmúlt idõszak történéseit.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Mint ismert, január elején már jelezte Roberto Iniguez, hogy feltétlenül pihenésre van szüksége, így nem tudja vállalni nyáron a szövetségi kapitányi posztot. A helyét az egykori klasszis irányító Jelena Skerovic vette át, aki sokat nem változtatott a kereten. Gyakorlatilag az össze még aktív és elérhetõ ismertebb klasszist behívta. A honosítottjuk Glory Johnson lesz, de ott van a bõ keretben Jelena Dubljevic, Milica Jovanovic, Snezana Aleksic, a Wisla Krakow-ból Bozica Mujovic, illetve Irena Matovic is.

Az Egyesült Államokban tanuló Dragana Zivkovic jelezte, hogy hazatér nyárra. A korosztályos válogatottak legjobbjai pedig szintén bekerültek a 21 fõs keretbe. Két nagy hiányzó azonban így is van, Iva Perovanovic visszavonult, míg az Adria Liga MVP-je Ana Pocek már korábban lemondta a válogatottságot. Az Európa-bajnokságon Csehország, Franciaország és Svédország lesz Montenegró csoport-riválisa.

A montenegrói válogatott bõ kerete: Snezana Aleksic, Andela Bigovic, Jelena Dubljevic, Milena Jaksic, Glory Johnson, Milica Jovanovic, Bojana Kovacevic, Violeta Lazarevic, Marija Lekovic, Amina Markovic, Irena Matovic, Bozica Mujovic, Jovana Pasic, Natasa Popovic, Nikolina Popovic, Kristina Rakovic, Sladana Rakovic, Teodora Saric, Jelena Vucetic és Sofija Zivaljevic.

Hirdetés