Hirdetés
Archivum

Új televíziós szerzõdést jelentett be a WNBA:

:

Hirdetés

A WNBA hétfõn egy rendkívüli örömteli bejelentéssel örvendeztette meg a nõi kosárlabda szurkolókat, hiszen a CBS Sports Network hivatalos televíziós közvetítõ partnerként állt a liga mellé.

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

Mondani sem kell, hogy a kulcsfontosságú a WNBA számára minden televíziós együttmûködés. A liga egyik nagy nehézsége ugyanis, hogy még így a 23. szezon hajnalán is rendkívül nehezen talál magának kellõ elérésû médiafelületet az Egyesült Államokban. Eddig hivatalos televíziós partner csak az ABC/ESPN csoport volt, akik a rájátszás mellett mindössze 16 alapszakasz-meccs országos közvetítését biztosították.

Az új együttmûködés keretében a CBS Sports Network az elõbbieken felül még 40 mérkõzés országos közvetítését vállalta. Ezek között lesznek fõmûsoridõs csúcsrangadók és hétvégén délutáni összecsapások is. A nyitó hétvégén május 25-én egy Minnesota Lynx – Chicago Sky találkozóval indul a közvetítés-sorozatuk.

„A CBS Sports Network-kel történõ együttmûködés keretében a WNBA prémium sportprogramok szûk társaságához csatlakozik. Köszönjük a CBS Sports jelentõs hozzájárulását a nõi kosárlabdához és azt, hogy ezzel egy újabb felületet biztosítanak, ahol megmutathatjuk a WNBA világklasszis sportolóit.” – nyilatkozta a hivatalos közleményben Adam Silver, az NBA komiszárja. Ugyanitt csatlakozott hozzá Sean McManus, a CBS Sport elnöke is, aki a nõi profi sportot érintõ legjelentõsebb televíziós együttmûködésnek nevezte a megállapodást.

Hirdetés