Hirdetés
Archivum

Új vezetõedzõ és a WNBA draft sztárja Polkowicében:

:

Hirdetés

Az Euroliga csapatok közül szinte utolsóként a CCC Polkowice jövõ évi tervei is napvilágot láttak.

A Polkowice már május végén bejelentette a világbajnok Belinda Snell leigazolását. Az ausztrál klasszis 2011-ben a Salamancával Euroligát nyert, de az elmúlt évadban nem jött át Európába. Az ausztrál bajnokságban a Sydney Uni Flames együttesét erõsítette, ahol 18.9 pont, 6.2 lepattanó és 4.3 gólpassz volt az átlaga.

Snell mellett a másik nagyágyú az idei WNBA drafton elsõ helyen elkelt Nneka Ogwumike lesz a lengyeleknél. A Los Angeles Sparks színeiben a nagy tehetségnek tartott Ogwumike elsõ profi évében 14.9 pontot és 6.6 átlagolt a szezon elsõ hónapjában. Némileg meglepõ, hogy az elsõ európai idényére Lengyelországban kerül sor. Igaz, az európai debütálás néhány kivételes tehetséget, mint például Maya Moore leszámítva minden játékosnál kérdõjeles.

Polkowicében folytatja pályafutását a szlovénok 1-es, 2-es poszton bevethetõ 21 éves tehetsége Teja Oblak is. Celje színeiben a bajnokságban 16.5 pontot, 5 gólpasszt és 2.8 lepattanót átlagolt Oblak, míg az Adriai Ligában 18.7 pont, 3.9 gólpassz és 2.6 lepattanó került a neve mellé.

A szakmai munka pedig Jacek Winnicki kezébe kerül, aki jelenleg a lengyel nõi válogatott kapitánya. A Gdyniával egykoron bajnoki címeket szerzõ Winnicki a férfi mezõnybõl tér vissza a hölgyekhez, az elmúlt két szezonban a PGE Turowem Zgorzelec csapatánál dolgozott és lett negyedik a bajnokságban. Segítõje az eddigi vezetõedzõ Arkadiusz Rusin lesz.

Hirdetés