Hirdetés
Archivum

Új-Zéland és USA ellen a csoportkör záró napján:

:

Hirdetés

Csütörtökön lezárul Ulánbátorban a 3×3-as U18-as Világbajnokságon a csoportkör. Az elsõ két mérkõzését megnyerõ magyar válogatott Új-Zéland és USA ellen lép pályára. A tét a legjobb nyolc közé jutás ezeken a meccseken.

Fotó: FIBA.Basketball

A B-csoport állása

A csoportból az elsõ két helyezett jut a legjobb nyolc közé. Ahogy a fenti táblázat is kirajzolja: válogatottunk USA mellett lépéselõnyben van három üldözõjével szemben. Ettõl függetlenül még – kis túlzással természetesen – bármi lehet ebben a négyesben. Ráadásul a szerzett pontok száma sem mindegy. Fizikálisan, gyorsaságban, erõben USA kiemelkedni látszik a játék képe alapján, így a csütörtöki találkozók közül az Új-Zéland elleni lehet a meghatározó.

Új-Zéland ellen csütörtökön 8 óra 30 perctõl lépnek pályára a mieink. A magyar lányok az elsõ napon kiváló védekezést mutattak. Kellõen agresszív volt a csapat és extra lábmunkát végzett. A lengyeleket 10, az oroszokat pedig hosszabbításos csata során tartottuk 13 ponton. Idén alacsonyabb szerkezetû a válogatott, de ötletes támadójátékkal a lányok kiválóan bontották meg a riválisaik védelmét. Ezen felül pedig a mentális erõt kell hangsúlyozni. Két szoros végjátékot elbírni egymás után fejben ilyen fiatal versenyzõ korosztály esetében, óriási tett.

Fotó: FIBA.Basketball

A fentebb vázolt erényekre Új-Zéland ellen kivétel nélkül szükség lesz. Ugyan az elsõ meccsükön 20-11-es vereséget szenvedtek USA-tól, de nem lehetnek még azzal a találkozóval sem elégedetlenek. Jól használták ki a helyzeteiket. Kilenc mezõnykosarat is értékesítettek. Egy alacsonyabb szerkezetû gárda négy közel azonos 175 cm magasság környéki tehetséggel. Viszont középtávolról jól dobnak és ezt ügyesen használták védekezésben néha nagyvonalú ellenfelükkel szemben. Lengyelországot pedig 21-4-re ütötték ki. Távolról akkor extrán céloztak, Charlisse Trinity Leger-Walker egymaga négy duplát értékesített. Sok futással szétszedték fizikálisan a lengyeleket. Nagyon kemény ellenfél lesznek.

Délelõtt 10 órától folytatjuk USA ellen. Az Ifjúsági Olimpia aranyérmeseként a végsõ gyõzelem reményében érkeztek. A látottak alapján Franciaország mellett erre valóban kiválóak az esélyeik. Fizikális, gyors csapat két jó kezû magas játékossal és villámléptû kicsikkel. Gyenge pontjuk nem nagyon látszódik. Minden játékosuk akár egymaga is képes lehet eldönteni fontos találkozókat, de jól osztják meg a terheket. Õk Új-Zéland mellett 18-9-re verték kedden az oroszokat. Mindkét találkozóra igaz, hogy minden játékosuk betalált. A FIBA felületein ugyan Hailey Van Lith kiemelt figyelmet kap, de nem lehet egy fõre leszûkíteni a válogatottjukat. Oroszország faultokkal próbálta tördelni ellenük a játékot, de nem sok sikerrel. Új-Zéland ezzel szemben egy nyílt sisakos, sok mezõnykísérletre épülõ gyors meccsbe állt bele ellenük. Óriási kihívás és nagyon szép feladat egy ilyen csapat ellen pályára lépni.

Hirdetés
Hirdetés