Hirdetés
Archivum

Új-Zéland nyerte a 3×3-as Ázsia-bajnokságot:

:

Hirdetés

Péntektõl keddig rendezték a kínai Sencsenben (köznyelvben jobban elterjedt angol átírással Shenzhen-ben) a 3×3-as Ázsia-Bajnokságot. A nõi tornát kisebb meglepetésre, de teljesen megérdemelten Új-Zéland nyerte.

A kínai szervezõk a hagyományoknak megfelelõen idén is kitettek magukért. Gyakorlatilag Világbajnokságoz hasonlítható körítést varázsoltak. Ez nem véletlen, hiszen a 3×3-as szakág legnagyobb piacáról beszélhetünk. A 5-5 elleni kosárlabdához hasonlóan már itt is az Óceániai-térség válogatottjaival összevont mezõny versengett, ami mindenképpen emelte az esemény rangját és színvonalát.

A nõi tornán négy csoportban 12 csapat mérte össze az erejét. A torna végjátékába, azaz a legjobb négy közé a tradicionális nemzetek jutottak. A sorsolási tábla szerinti felsõ ágon Új-Zéland és Ausztrália, míg az alsón Kína és Japán mérkõzött az elõdöntõben.

Nagy csatákat láthattunk, mely során Új-Zéland egy kifejezetten jó ritmusú, szórakoztató mérkõzésen 20-18-ra legyõzte Ausztráliát. Érzõdött, hogy ez a párosítás arrafelé óriási presztízscsatának számít. Ugyanezt el lehetett mondani a másik ágra, ahol végül Kína 18-14-re múlta felül Japánt.

A döntõben folytatódott Új-Zéland nagy menetelése. Remek formát mutatva 14-11-re legyõzték a házigazdát és ezzel elhódították az aranyérmet. A bronzmeccsre a rendkívül csalódott ausztrálok rendezték a soraikat és végül magabiztosan 17-5-re verték Japánt.

A torna MVP-je Micaela Cocks (Új-Zéland) lett, míg mellette az All-Star csapatba Madeleine Garrick (Ausztrália) és Yingyun Li (Kína) került.

Hirdetés