Hirdetés
Magyarország

Újabb budapesti csapat ellen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szerdán 19 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd a TFSE-MTK csapatához látogat a magyar bajnokság 15. fordulójában. Zseljko Djokicsot, az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzőjét kérdeztük a legutóbbi, ELTE-BEAC Újbuda elleni bajnoki mérkőzés tapasztalatairól, illetve a találkozóval kapcsolatos várakozásairól.

Január 5., szerda
19:00 TFSE-MTK – Atomerőmű KSC Szekszárd
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Vasárnap teljes fordulót rendeztek a hazai élmezőnyben, ahol a Szekszárd hazai pályán 85-61-es győzelmet aratott Budapestről érkező ELTE-BEAC ellen.

“Előszőr is szeretnék nagyon boldog új évet kívánni minden kedves kosárlabda szimpatizánsnak!

Az ünnepek alatt próbáltuk pihentetni, illetve regenerálni a csapatot, így nem is volt rendes, kosárlabda edzésünk. Az erőnléti edzőnk küldte a lányoknak a programot, amivel formában tudták magukat tartani. Én a Prága elleni meccset követően lebetegedtem, így a vezetőedzői feladatokat egy rövid időre Horváth Zsófia másodedzőm vette át, aki remek munkát végzett.

Ebben az elmúlt időszakban két mérkőzést is játszottunk. Előszőr a Vasas Akadémia ellen, – Pasaréten, ahol Magyarországon az egyik legkellemetlenebb játszani – majd a vasárnapi teljes forduló kapcsán hazai pályán, a BEAC csapata ellen. Sokaktól lehet hallani, hogy az Újbuda idén az egyik meglepetés csapatnak számít, ennek ellenére én nem tartom őket akkora meglepetésnek. HIszen a keretüket tekintve számos rutinos ex-válogatott, illetve jelenlegi fiatal, korosztályos válogatott játékossal rendelkeznek. Emellett jó a kémiájuk, illetve egy kiváló szakember vezeti őket – szép rendszerben kosárlabdáznak és az agresszív védekezés jellemzi leginkább őket – amitől pedig egy nagyon kemény ellenféllé válnak.

Idáig három olyan csapatot sikerült megverniük a bajnokságban, akik a legjobb négy közé szeretnének idén jutni, ezért nagyon komolyan kellett vennünk őket. Büszke vagyok a csapatra, mert így is tettek. Egy extra első félidőt játszottunk, és bár kicsit kiengedtünk a végére, de a találkozó elején sikerült annyira dominálnunk a játékot, hogy a stabil előny a végéig megmaradjon.”– értékelte csapata teljesítményét Zseljko Djokic vezetőedző, aki egyben arra is kitért, hogy csapata hogy készül egy újabb budapesti együttes ellen.

“Újból abban a ritmusban kezdtünk el játszani, hogy minden harmadik nap meccsünk van. Nagyon rövid a rotációnk, ezért fontos minden egyes játékos hozzáállása – mindenkinek toppon kell lennie annak érdekében, hogy a csapat jól szerepeljen.

A TF elleni mérkőzésen is ez lesz a kulcs, illetve a kemény védekezés. Egy nagyon küzdős, kemény találkozóra számítok, hiszen ezt a csapatot a végsőkig való küzdés és a fel nem adás jellemzi. Negyven percig kell koncentráltan játszanunk, és egy pillanatra sem szabad kiengednünk. A saját előnyünket kell kihasználnunk, a TF erősségeit pedig megfékeznünk – ez lesz az alapstratégia. Az utolsó két mérkőzésen már sikerült magunkból kihozni a maximumot – csapatként tudtunk játszani – remélhetőleg ezen az úton haladunk majd tovább.”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés