Hirdetés
Archivum

Újabb drámai csata és hosszabbításos vereség Minszkben



:

:

Hirdetés

Egy hosszabbításos meccsel zárta nagyot küzdõ válogatottunk a szereplését a 2019-es Európa Játékokon. A magyar csapat 20-18-ra alulmaradt Romániával szemben és így csoportja negyedik helyén fejezte be a tornát.

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Két olyan gárda vívta az Európa Játékok 3×3-as tornáján a B-csoport záró mérkõzést, amelynek már nem volt matematikai esélye továbbjutni a négyesbõl. Ugyanakkor mindkét válogatott nyeretlenül fordult a találkozóra, így Románia és a mieink számára is az elsõ gyõzelem megszerzésének esélye kellõ motivációt biztosított.

A sikerhez a románok kerültek közelebb a találkozó elején, miután másfél perc alatt 5-2-re léptek el. 7-3-as román vezetés után azonban nagy hajrába kezdett csapatunk és Böröndy három pontjával 7-6-ra felzárkóztunk. Innen újra ellépett 11-7-re ellenfelünk, de ezt követõen Jáhni triplájával 12-12-nél egyenlítettünk.

Az utolsó négy percbe errõl a 12-12-rõl érkeztek a felek. Itt már nem alakult ki nagy differencia. Az utolsó percben Böröndy két büntetõjével 18-16-os elõnyre tettünk szert. A ZTE-bõl is ismert Eli Pavel azonban azonban az utolsó másodpercekben egy duplával egyenlített. Jöhetett a ráadás, ahol két büntetõvel Románia kialakította a 20-18-as végeredményt, megnyerve az utolsó csoportmeccset.

Három fõvel – Benke Sára, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia – csere nélkül küzdõ válogatottunk nagyot harcolt az Európa Játékokon. Süle Krisztina és Delmis Angéla csapata két hosszabbításos meccset is vívott a tornán, ami ilyen szûkös variációs lehetõségek mellett óriási tett. Köszönjük!

Eredmény

Románia – Magyarország 20-18

Pontszerzõink: Böröndy 8, Jáhni 7, Benke 3.

Statisztika

Hirdetés