Hirdetés
Magyarország

Újabb Euroliga győzelmet szerzett az Atomerőmű KSC Szekszárd

Atomerőmű KSC Szekszárd - Olympiacos SFP 78-69 (18-12, 11-21, 19-16, 30-20)

Euroliga, 4. forduló
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok
Pavel Fuska, Bojan Jovanic, Petar Pesic (Jadran Lasetovic)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Miklós 8, Goree 19/9, Hebard 15, Studer 4/3, Vivians 19/6. Csere: Boros 9/9, Holcz -, Horváth -, Mányoky -, Szűcs -, Wallace 4.

Olympiacos SFP: Ayuso 6, Gustafson 23/3, Stamati 10/6, Shook 8, Syrra -. Csere: Nikolopoulou 16/6, Spyridopoulou 5/3, Diela 1, Gkouzelou -, Vamvaka -.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 4. fordulójának mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd 78-69-re múlta felül a görög Olympiacos SFP gárdáját.

A mérkőzést Cyesha Goree találata indította, melyre viszonylag hosszabb ideig nem érkezett válasz az ellenfél oldaláról. A következő pontokat is a Szekszárd szerezte. Victoria Vivians büntetőkből volt sikeres, amivel 4-0-ra változott az állás. Ekkor szerezte meg első kosarát az Olympiacos. Evdokia Stamati egy gyorsindítást fejezett be eredményesen, majd Kylee Shook találatával 4-4-nél egyenlített ki a görög együttes. A KSC azonban nem lassított támadójátékán. Vivians és Goree újabb pontjainak köszönhetően az előny ismét a hazaiakhoz került, 8-4-nél pedig a vendégek kértek időt. Visszatérve bár a görögök találatával folytatódott a játék, hamar rendezte sorait Djokcis együttese is. Sorozatban 8 pontot szereztek, amivel a felek közti különbség 10 pontra nőtt (16-6). Az Olympiacos azonban nem adta fel a küzdelmet. Ismét tíz pont alá férkőztek, illetve védekezésben is keményebben léptek fel, több hibára kényszerítve a szekszárdiakat. Két percre a negyed végétől Megan Gustafson volt sikeres, amivel 18-12-t regisztrálhattunk. Több találat ezután már nem született, vagyis ez a 18-12 lett a játékrész végeredménye is.

Fotó: FIBA.Basketball

A következő tíz perc elég ponthiányosan indult – az első kosarat Sydney Wallace majdnem két perc után szerezte. A pontszerzés pedig ezután sem lett gyorsabb. Angeliki Nikolopoulou távolról volt sikeres, majd ismét egy újabb bő percnek kellett eltelnie a következő találatig. 22-15-nél azonban továbbra is a Szekszárd élvezhette az előnyt, mígnem a görög együttes Gustafson pontjaival fel nem zárkózott. 22-19-nél Zseljko Djokics kért időt eligazításra. Visszatérve az eddigi ritmusban folytatódott a játék. Hosszabb ideig ismét egyik fél sem szerzett pontokat, mígnem az Olympiacos magasabb fokozatba nem kapcsolt. Négy pontot gyűjtöttek, amivel 22-23-nál megfordították a mérkőzést. Ekkor a hazaiak kértek újból időt. A taktikai eligazítás pedig láthatóan jót tett Djokics együttesének, hisz visszatérve megint csak feléjük billent a mérleg. Egyik másodpercről a másikra egy igazi ki-ki mérkőzés kerekedett. Egészen 25-31-ig kosárra-kosár volt a válasz, amikor is a vendégek kerültek hat pontos előnybe. Támadójátékuk ritmusán kívül azonban védekezésben is váltottak, minimális zavart okozva ezzel a Szekszárdnál. Következhetett a félidő hajrája, amit egy vendég időkérés vezetett fel. Az utolsó másodpercekben még Miklós Melinda volt sikeres, ezzel pedig 29-33-ra változott az állás. A csapatok innen fordulhattak.

Fotó: FIBA.Basketball

A második félidő eleje szintén nem a Szekszárdnak kedvezett. A játék szinte azonnal Kylee Shook tempójával folytatódott, ezután pedig a játékvezetők Cyesha Goree-nak ítéltek sportszerűtlen hibát. Aina Ayuso dobhatott tehát kettőt, melyek közül mindkét rádobás sikeres lett. Ezután újabb sportszerűtlen hiba következett. Ezúttal Sydney Wallace szabálytalankodott, amiért Angeliki Nikolopoulou állhatott vonalra. Ezekkel a találatokkal, illetve Megan Gustafson kosarával, a differencia ismét tíz pont fölé nőtt, ezúttal viszont az Olympiacos javára (29-41). Ezt követően viszont fordult a kocka, és egy 6-0-ás szekszárdi roham vette kezdetét. A sorozatnak csupán egy vendégek időkérése tudott véget vetni – az eredményjelző 35-41-et mutatott. Visszatérve tovább fokozódott a hangulat. A játékvezetők engedélyezték a kemény játékot, aminek köszönhetően, tulajdonképpen véget ért a könnyű pontszerzés. A feleknek minden egyes találatért meg kellett dolgoznia. A faulthatáron zajló játék azonban nem akadályozta a hazai együttes, mely alig egy perc leforgása alatt 3 pontra zárkózott fel (41-44). Ez a jó periódus végül meg is adta a kellő löketet a KSC-nek a fordításhoz – 46-45-nél Miklós Melinda volt sikeres. Ezzel viszont még nem ért véget a negyed. Az utolsó percben is fej-fej mellett haladtak a csapat, mígnem a játékrész egy pontos görög előnnyel zárult.

Fotó: FIBA.Basketball

A mérkőzés záró szakasza tehát 48-49-ről kezdődhetett. Leegyszerűsítve, az etap elejére az adok-kapok játék volt jellemző, mely során egyik fél sem tudott pár pontnál nagyobb előnyt kialakítani. 56-54-nél épp a Szekszárd felé billent a mérleg, amikor Ruthy Hebardot faultolták. A KSC légiósa ezért kettőt dobhatott, amiből mind a kettő találat lett. Innentől kezdve pedig egyre inkább a Szekszárd dominált a parketten – az ötödik percbe érkezve 63-56-ot regisztrálhattunk. Lerázni azonban továbbra sem tudták ellenfelüket, akik mindvégig ott maradtak a sarkukban. Pontosabban egészen 73-62-ig, amikor is tíz pont fölé nőtt a felek közti különbség, és vendég időkérés következett. Visszatérve pedig megkezdődött a végjáték. Itt azonban többé már nem is volt kérdéses a győztes kiléte. Zseljko Djokics vezetőedző tanítványai egészen a mérkőzés végéig tartották magabiztos előnyüket, és végül 78-69-es győzelmet arattak az Olympiacos SFP csapata ellen. Az Atomerőmű KSC Szekszárd tehát két Euroliga-győzelemmel, illetve ugyanennyi vereséggel kezdheti meg a novemberi válogatott szünetet.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés