Hirdetés
Európa

Újabb Európa-klasszis csapatot fogad a SERCO UNI Győr:

:

 

Fotó: SERCO UNI Győr

Hirdetés

Szerdán 18 órától a spanyol Perfumerias Avenida csapata ellen lép pályára a SERCO UNI Győr az Euroliga következő fordulójában. A találkozó előtt állandó megszólalónk, Fűzy-Antolovics Adél, a győri együttes másodedzője foglalta össze a meccsel kapcsolatos várakozásait.

November 29., szerda
18:00 SERCO UNI Győr – Perfumerias Avenida
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Ali Sakaci, Cisil Güngör, Paulina Karolina Gajdosz (Erich Kratschmer)

A Győr utoljára vasárnap játszott bajnoki rangadót a TFSE-MTK együttese ellen. A hazai pályán aratott 81-75-ös siker alkalmával azonban alaposan megizzadt a győri alakulat, ami tartalékos összetételben valamilyen szinten várható is volt a szezon eddigi meglepetés csapata ellen. A lényeg, hogy a két pontot végül a fehér-zöld együttes szerezte meg, illetve új játékosuk, Bridget Carleton is eredményesen bemutatkozott a hazai közönségnek. 

“Előszőr is, azzal kezdeném, hogy nagyon örülök a győzelemnek, a megszerzett újabb két pontnak, ugyanis ahogy azt az előző beharangozóban is kihangsúlyoztam, ez valamilyen szinten elvárt volt.” – kezdte gondolatmenetét Fűzy-Antolovics Adél. – “Amit viszont sajnálok, hogy a TF ellen nem sikerült túllépnünk saját magunk árnyékán. Mit értek ez alatt? Tisztában voltunk azzal, hogy valamilyen szinten ez egy nehéz meccs lesz. Ahogy már számtalanszor elmondtam, sok nehézséggel küzd a csapat, hosszú út is állt mögöttünk stb., emellett pedig a TF is egy remek csapat, mely idén kifejezetten jól menetel. Mi pedig szintén nem kis mennyiségű, kettős terhelésnek vagyunk kitéve, így tehát csak idő kérdése volt, hogy megmutatkozzon a fáradtság. Azt gondolom ez vasárnap tisztán látszódott, nem úgy sikerültek a dolgok, ahogyan azt elterveztük. Az előző beszélgetésünk során a taktikánk mérkőzésről-mérkőzésre való megvalósítását dicsértem, a TF elleni találkozón viszont tulajdonképpen semmi nem jött össze… Nem titok, hogy szerettünk volna fölényes győzelmet aratni vasárnap a fővárosiak ellen, ám úgy gondolom, hogy most ennyi tellett, és ezt a fajta sikert is meg kell tudnunk becsülni.” – fogalmazott a győri másodedző. 

“Ami viszont mindenképp pozitívum, hogy új játékosunk, Bridget Carleton sikeresen bemutatkozott. Szigorúan véve egyet edzett dégcsak velünk, tehát hatalmas csodára, bravúros produkcióra nem számítottunk így első körben. De ennek ellenére azt gondolom, hogy nagyon szépen teljesített, tisztességgel tette a dolgát. Carleton szemmel láthatóan nem egy ‘mindent magamra vállalok típusú’ játékos, de szerintem éppen ezért remekül illeszkedik a csapatba. S bár természetesen még dolgoznunk kell a beépítésén, jó úton halad, keményen dolgozik minden egyes nap, tehát nincs mitől tartanunk, biztosan nagy segítségünkre lesz a továbbiakban.”

Szerdán a SERCO UNI Győr a Perfumerias Avenida spanyol csapatát látja vendégül. A zöld-fehéreknek ezúttal sem volt sok idejük a felkészülésre, ám Fűzy-Antolovics Adél elmondása szerint motiváltak a játékosok, a keretbe pedig reményeik szerint visszatér Ruff-Nagy Dóra is, aki pedig akár extra löketet is adhat a csapatnak a nagyon fontos mérkőzésre.

“A Salamanca együttesét látjuk vendégül, akiket azt gondolom, hogy senkinek sem kell bemutatni. Egy remek, Európa-klasszis csapatról van szó, akik jelenleg 3-3-as mutatóval állnak a nemzetközi mezőnyben. Nem is kérdés tehát, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, nem mi vagyunk az esélyesek, de ez nem szabad, hogy eltántorítson minket. Taktikai szempontból ezúttal sokat nem árulnék el, keményen készülünk a Salamancára, s reméljük, hogy egy jó meccset tudunk majd ellenük játszani. Ami jó hír, hogy Bridget Carleton ezzel Euroliga-szinten is bemutatkozhat, méghozzá nem is akárhogyan, hiszen egykori csapata érkezik hozzánk. Reményeink szerint ez ad majd számára egyfajta löketet, amiből a csapat is kamatozhat.” – zárta a beszélgetést Fűzy-Antolovics Adél, a SERCO UNI Győr másodedzője.

Fotó: SERCO UNI Győr

Hirdetés