Hirdetés
Archivum

Újabb felejthetetlen tripla Jelena Milovanovictól:

:

Hirdetés

Jelena Milovanovic (Brooks) a felejthetetlen triplák nagymestere, elég csak a 2018-as Euroliga elõdöntõre gondolni,  és ezen képességét vasárnap este is megvillantotta. Szerbia drámai végjátékban verte Belgiumot, amivel megnyerte a D-csoportot és egyenes ágon került a belgrádi negyeddöntõbe. A dudaszó pillanatában Milovanovic triplája alakította ki a 70-66-os végeredményt.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Minden tekintetben extra estét szállított Jelena Milovanovic, aki 28 perc alattt 16 ponttal és 5 lepattanóval segítette sikerhez Szerbiát. A beszámolónkban az õrült végjátékról így írtunk:

“A belgák az utolsó percbe érve 64-62-re, majd 66-65-re is mentek. Jött Dabovic két sikeres büntetõje, amivel 67-66-ra fordított a házigazda. Ekkor még 11 másodperc volt hátra. Idõkérés után jött Belgium, de a bedobásnál Nevena Jovanovic labdát lopott és majdnem végig robogott a pályán, de taktikusan nem ziccert választott, hanem pörgette az órát. Mire a belgák utolérték egy faultra, már csak egy másodperc maradt. Sonja Petrovic két büntetõje nem ért célt. Jöhettek oldalról a belgák, Wauters kapta volna a labdát. Elõle azonban Milovanovic elvette és még egy felejthetetlen félpályás triplát is bedobott. Kialakítva 70-66-os végeredményt. Szerbia csoportgyõztes, a belgák Szlovéniával mérkõznek a nyolc közé jutásért.”

Hirdetés