Hirdetés
3x3

Újabb francia torna előtt a Kiss Virággal kiegészülő 3×3-as csapatunk:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Csütörtökön és pénteken a franciaországi Orléans ad otthont a FIBA 3×3 Women’s Series következő állomásának. A tornán privát csapatunknak is szurkolhatunk, melyben a debreceni olimpiai selejtező után ismét kipróbálja magát a 3×3-as szakágban Kiss Virág.

A magyar lányok legutóbb a 3×3-as elitsorozat Clermont-Ferrand-i állomásán léptek pályára, ahol Németországtól 21-15-ös, míg Puerto Ricótól 16-14-es vereséget szenvedtek. A mieink ezzel csoportjuk harmadik helyén zártak és végül a 9. helyen végeztek az összesítésben.

„Játszottunk egy többé-kevésbé használható mérkőzést Németországgal. Ezt követően viszont értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk Puerto Rico ellen. Azért fogalmaztam így, mert a sport része, hogy egy-egy mérkőzésnek veresége a vége, de mindig elmondjuk, hogy nem mindegy a módja. Azóta többször is visszanézve, a Puerto Rico elleni nem az a meccs volt, amely után emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Akaratbeli tényezőknél mutatkoztak problémák, amit nem engedhetünk meg magunknak. Ezen mindenképpen javítani kell, másban el lehet, de ebben a szegmensben nem szabad elbukni.” – mondta lapunknak a múlt heti erőfelmérőre való visszatekintése alkalmával Földi Attila szövetségi kapitány.

Akik a napokban böngészték a FIBA 3×3 Women’s Series hivatalos honlapját, már láthatták, hogy Kiss Virággal egészült ki a privát csapatunk kerete. Virág az orléans-i és jövő héten a poitiers-i tornán segíti a mieinket.

„Függetlenül attól, hogy a célunkat nem értük el, számtalan területen egy jó torna volt a debreceni olimpiai selejtező. Az utolsó órákat leszámítva végig kiváló flow-ban teltek azok a napok és úgy érzem, hogy Virágot is ez ragadta meg.” – mondta Földi Attila.

„Utána az értékelések alatt beszélgettünk és már jelezte, hogy szívesen folytatná. Az 5:5 kötelezettségeit figyelembe véve az előttünk álló francia kört tudja megcsinálni. Ettől függetlenül úgy voltam vele, ha szívesen csatlakozik hozzánk, akkor mindent megteszünk, hogy megoldást találjunk a szerepeltetésére. Legyen szó akár egy vagy két tornáról. Természetesen most ismét elmondható, hogy a közös munka és az összeszokottság hiánya érződik, de ez az, amit minőséggel lehet ellensúlyozni. Virág kvalitásait pedig – szakmai és emberi oldalról egyaránt – nem kell bemutatni. Bízom benne, hogy közösen jó versenyeket teljesítünk a következő egy hét során.”

Két helyen változik a keret a Clermont-Ferrand-i versenyhez képest. Jáhni Zsófi és Weninger Virág helyét Kiss Virág és Szabó Fanni veszi át. Lelkileg is nagyon fontos időszakban van a gárda.

„Nem szeretném elkiabálni, de bízom benne, hogy Kiss Virág tud egy kis szikrát hozni a csapatba. Nem kizárólag a játékával, hanem ahogy a lányok reagáltak az érkezésére. Nyugalmat sugároz a pályán, önbizalmat ad a társainak, „ha Virág velünk van, akkor minden rendben” – egy ilyen lelki oldalt tapasztalunk jelenleg. Szabó Fanninak szüksége volt a felfrissülésre Debrecen és Marseille után. Jó kedvvel és újult erővel tért vissza, várta, hogy ismét velünk legyen. Hasonlóan stabil teljesítményre számítok tőle, mint az olimpiai selejtezőn. Sokat várok kettőjüktől. Az utóbbi időben ráadásul Tóth Orsi is felfelé ívelő formát mutatott. Összességében bizakodó vagyok az előttünk álló két versennyel kapcsolatban, de hogy rendre elmondjuk: mérkőzésről mérkőzésre szabad haladni.” – összegzett Földi Attila.

A FIBA 3×3 Women’s Series orléans-i állomásán a magyar csapat a C-csoportban kapott helyet, ahol Hollandia és Írország lesz a riválisa. A 12 csapatos tornán a csoportokból az első két helyezett jut a nyolc közé. A mieink keresztága az „A” jelű trió.

FIBA 3×3 Women’s Series – Orléans

A csoportok beosztása:

A-csoport: Kanada, Clermont Ferrand, Izrael
B-csoport: Franciaország, Csehország, Ausztria
C-csoport: Hollandia, Győr, Írország
D-csoport: Lengyelország, Olaszország, Fülöp-szigetek

Hirdetés