Hirdetés
Archivum

Újabb gyõzelem Hollandia ellen:

:

Hirdetés

A magyar válogatott a második felkészülési mérkõzését is megnyerte Hollandia ellen. A felsõzsolcai összecsapáson Stefan Svitek alakulata a 25 pontos Vajda Anna vezérletével egy hullámzó összecsapáson 73-59-es gyõzelmet aratott.

Magyarország-Hollandia 73-59 (21-16, 14-7, 25-12, 13-24)

Legjobb dobók:

Magyarország: Vajda 25, Honti 13, Simon Zsovár 7

Hollandia: Van der Hoek 26, Van den Adel 11, Halman 10

A pénteki magabiztos, 25 pontos gyõzelem után szombaton egy szoros negyeddel folytatódott a magyar és a holland válogatott csatája. Az elsõ 10 perc után 21-16 állt az eredményjelzõn. A második szakaszban 10 pont környékén állandósult a differencia. A 35-23-ról induló harmadik negyedben azonban állva hagyta riválisát a magyar válogatott.

A mieink triplák terén ismét jól teljesítettek, ezúttal hat hárompontos talált utat a gyûrûbe. A különbség pedig már nem 10, hanem 20 pont környékén mozgott. A harmadik negyed végén 60-35-ös állást jegyezhettünk fel. Nem lenne felkészülés, ha nem lenne hullámvölgy a csapatok játékában. A hollandoknak a harmadik, a magyar válogatottnak a negyedik negyed hozott rövidzárlatot. Ebben a szakaszban a vendégek folyamatosan faragták le a hátrányukat és akár 10 ponton belülre is kerülhettek volna a végére. Stefan Svitek együttese végül 73-59-es gyõzelmet aratott.

A magyar válogatott számára a közös munka május 22-én folytatódik Sopronban. A hollandok pedig utaznak tovább Olaszországba, ahol a házigazda mellett Bulgáriával és Görögországgal szerepelnek egy négycsapatos tornán.


KÉPEK

MTI Fotó: Vajda János

MTI Fotó: Vajda János

MTI Fotó: Vajda János

MTI Fotó: Vajda János

Hirdetés