Hirdetés
Európa

Újabb három párharc elrajtol az Európa Kupa rájátszás második fordulójában:

:

Hirdetés

A szerdai fordulatokban gazdag játéknap után csütörtökön még három párharc kezdetét veszi az Európa Kupa második fordulójában.

Pályára lép az alapszakasz legjobbja a Salamanca. A győriek csoportjában hat magabiztos győzelemmel zárt élen a spanyol csapat. Összességében +192-es pontkülönbséggel fejezték be a csoportkört. A Salamancának sokkal nagyobbak a céljai idén. A tavalyi félresikerült szezon után, ami miatt lemaradtak az Euroligáról, hazai és nemzetközi porondon is szeretnének visszatérni korábbi helyükre.  Egy olyan kerettel, amelyben Silvia Domínguez, Jewell Loyd, Tiffany Hayes, Emese Hof, Laura Gil, Karlie Samuelson, Kristine Vitola vagy  éppen Temi Fagbenle szerepel, más kategóriát képviselnek, mint az EK mezőny többsége. A Sepsiszentgyörgyöt drámai csatában búcsúztató Artego Bydgoszcz-nak nehéz feladata lesz, hogy megszorongassa riválisát. Különösen úgy, hogy a hétvégén a Lengyel Kupában a Polkowice ellen keveset mutattak az elődöntőben.

Fotó: Perfumerias Avenida Salamanca Twitter

Az Aluinvent DVTK-t kiejtő Olympiacos a török Ormanspor-t látja vendégül. Mondani sem kell, hogy egy török-görög csata kosárlabdában mit jelent. Az Ormanspor 5 győzelemmel, illetve 1 vereséggel zárta a csoportkört, így kiemelést szerzett. A török élvonalban a Galatasaray csapatával futnak versenyt a Fenerbahce mögötti második helyért. Január elején verték nagy riválisukat, de az ekkor megszerzett lépéselőny a Cukurovától elszenvedett vereségükkel el is ment. Angelica Robinson, Courtney Paris, Arike Ogunbowale és Jo Leedham hihetetlen klasszist hoz nekik, amit török válogatottak egészítenek ki. Talán a neveket nézve a Salamanca mellett a mezőny második legerősebb gárdája. Az Olympiacos-nak lehet erre válasza. Láttuk a DVTK ellen, hogy kiválóan szervezett és rutinos keretük, mely a görög ligából toronymagasan kiemelkedik, milyen játékra képes, ha kijön a lépés.

A Szpartak Moszkva és a Hatay csatájában az oroszok egy lelkes, fiatal kerettel igyekeznek megnehezíteni jóval rutinosabb török riválisuk dolgát. A Hatay kiemelést szerzett a csoportkör után. Két légiósuk Haley Peters és Hind Ben Abdelkader mellé majd a tél folyamán Alaina Coates csatlakozik. Ki kell emelni a hazai magjukat, mely Gizem Başaran, Asena Yalçin és Özge Yavaş köré épül. Támadásban kifejezetten eredményes gárda, mely már nem olyan erős, mint a korábbi Euroligás kereteik, de számolni kell velük. A Szpartak Moszkvánál a Kamilla Ogun nevével fémjelzett feltörekvő orosz generáció Paris Keától kap extra segítséget.

Menetrend

16:00 Olympiacos – Ormanspor
16:00 Szpartak Moszkva – Hatay
18:00 Artego Bydgoszcz – Perfumerias Avenida Salamanca

Hirdetés