Hirdetés
Európa

Újabb Jekatyerinburg – Orenburg derbi az Euroligában:

:

Hirdetés

Szerdán ugyan a Sopron Basket még nem lép pályára a női kosárlabda Euroliga 2. fordulójában, de túlzás nélkül hat kiválónak ígérkező mérkőzést követhetünk a legrangosabb európai kupasorozatban.

Az A-csoportban 16 órától rendezik az UMMC Jekatyerinburg és a Nagyezsda Orenburg orosz presztízsrangadóját. A két csapat vívta két héttel ezelőtt az Európai Szuperkupa mérkőzést. Azóta mindkét együttes győzelemmel kezdte az Euroligát. Az Orenburgnak ezen felül volt egy Kurszk ellen elveszített bajnoki csúcsrangadója. Sokan féltették a nagy sűrű októbertől az Orenburgot, de úgy tűnik, hogy Yvonne Turnerék versenyképesek lesznek. Ezen a rangadón ettől függetlenül a Jekatyerinburg az esélyes, amely jelenleg még felforgatott kerettel készül. Amíg azonban Griner és Vadeeva a palánkok alatt uralkodik és a külső sorban többek között Quigley és Vandersloot kettőse remekel, nincs kitől tartaniuk.

Fotó: basket.ugmk.ru

Érdekesnek ígérkezik az USK Praha bourges-i vendégjátéka. Natalia Hejkova együtteséhez múlt héten befutott Alyssa Thomas és Brionna Jones. Ilyen felállásban pedig a szezont lassan kezdő Tango Bourges Basket otthonában favoritok. A másik két meccs megjósolhatatlan. A Reyer Venezia az első fordulóban nagyot játszott a Bourges ellen. Ezzel a teljesítménnyel Törökországban is diadalmaskodhatnak a tavalyi évhez képest meggyengülő Cukurova otthonában. A Castors Braine és a TTT Riga is erősebb csapatot szorongatott meg a nyitányon. Ezúttal egymás ellen mérkőznek és ezzel az egyikük megszerzi első győzelmét. A belgák a Jekatyerinburg ellen mindent kitettek a pályára, a saját képességeikhez képest talán ők hozták ki a legtöbbet magukból ebben a csoportban.

A B-csoportban mindössze két mérkőzést bonyolítanak le. A Dinamo Kurszk a Famila Schio-t fogadja. A kurszkiak a Lyon ellen azt csinálták, amit ilyenkor kell. A keretükben rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználva az utolsó 6-7 percben darálták be az elfáradó francia bajnokot. A Schio hazai pályán majdnem megégett a Gdyniával szemben, de végül hozták a kötelezőt. Meglepetés lenne, ha a Kurszk hazai pályán alulmaradna. A Gdynia a saját szempontjából majdnem csodát tett Olaszországban. A hazai bemutatkozásukra a Sopron által legyőzött Lattes Montpellier ellen kerül sor. Érdekes lesz figyelni, hogy a gallok a múlt heti meccs után merre indulnak el. Nem lesz könnyű dolguk Gdyniában, ahol hét év után láthatnak újra a szurkolók Euroliga meccset.

Menetrend

A-csoport

16:00 UMMC Jekatyerinburg – Nagyezsda Orenburg
17:00 Cukurova – Reyer Venezia
18:15 Castor Braine – TTT Riga
20:00 Tango Bourges Basket – USK Praha

B-csoport

18:00 Arka Gdynia – Lattes Montpellier N
18:00 Dinamo Kurszk – Famila Schio

Hirdetés