Hirdetés
Archivum

Újabb két csoport mutatkozott be a 3×3-as Világbajnokságon:

:

Hirdetés

Vasárnap került sor a franciaországi Nantes városában zajló 3×3-as Világbajnokságon a második játéknapra. A nõi tornán az „A” és a „D” jelû ötösök csapatai mutatkoztak be. A magyar válogatott szereplésérõl már beszámoltunk, az alábbiakban a játéknap további történéseit foglaltuk össze röviden.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Az A-csoportban a magyar válogatott a rangadón 12-10-es vereséget szenvedett Oroszországtól és 22-3-ra legyõzte Kirgizisztánt. Ebben az ötösben az oroszok és a németek veretlenül állnak az elsõ nap után. A magas és rendkívül erõs orosz csapat a mieink mellett Kazahsztánt is le tudta gyõzni, 21-3-as végeredményt hozott az a találkozó. A németek kisebb meglepetésre megszenvedtek Kirgizisztánnal és mindössze 13-12-re tudtak nyerni, de ezt követõen Kazahsztán ellen 21-6-os sikerrel könnyedén érvényesítették a papírformát. Ha már a papírforma szóba került, akkor elmondható, hogy ebben az ötösben várhatóan a keddi magyar-német meccs fog dönteni az oroszok melletti másik továbbjutó helyrõl.

A D-csoport is megkezdte szereplését a tornán. Ebben az ötösben Olaszország és Argentína a veretlen. A csoport rangadóján 18-8-ra verték a cseheket az olaszok, akik ezen felül Bahrein válogatottjánál 22-5 arányban bizonyultak jobbnak. A csehek Andorra 21-9-es legyõzésével egy kötelezõ gyõzelmet begyûjtöttek ezen a napon. Argentína jó sorsolással nyitott, hiszen a két nagy európai riválisát elkerülte. Andorrát 15-6-ra, míg Bahreint 21-4-re tudták legyõzni.

Hétfõn ismét a „B” és a „C” csoportok csapatai lépnek pályára. A magyar válogatottnak legközelebb kedden 14 órától Németország ellen szurkolhatunk.

Eredmények

A-csoport
Oroszország – Kazahsztán 21-3
Németország – Kirgizisztán 13-12
Kazahsztán – Németország 6-21
Magyarország – Oroszország 10-12
Magyarország – Kirgizisztán 22-3

D-csoport
Csehország – Andorra 21-9
Olaszország – Bahrein 22-5
Andorra – Argentína 6-15
Olaszország – Csehország 18-8
Argentína – Bahrein 21-4

Hirdetés