Hirdetés
Utánpótlás

Újabb két felkészülési mérkőzés után az U20-as válogatott:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Pénteken és szombaton Portugáliával vívott felkészülési találkozókat a litvániai U20-as Európa-bajnokságra hangoló válogatottunk.

A magyar lányok az első összecsapáson 66-54-re maradtak alul, majd a másodikat 53-48-ra nyerték.

„Két ellentétes mérkőzést vívtunk, hasonlóan, ahogy a lengyelek ellen is múlt héten.” – kezdte értékelését Tursics Krisztián vezetőedző.

„Pénteken rossz százalékkal dobtunk, a ketteseket és a hármasokat tekintve is átlagon alul teljesítettünk. Ami azonban nagyobb probléma volt, hogy az egy-egy védekezésünk nem működött. Nem tudtunk felelősséget vállalni, átjáróház volt a védelem. Azt tűztük ki célul, hogy a szombati mérkőzésre ebben javuljunk, fejlődjünk és kezdjük el aktívabban csapatban védekezni. Végül 48 pontot kaptunk, amivel mindig kiegyeznék. Ha így tudnánk védekezni az egész felkészülés és az Európa-bajnokság során, akkor lehet esélyünk olyan csapatok ellen, akiket nekünk meg kell verni. Ezen felül a második meccsen kicsivel jobban is dobtunk. A kettő tényezőnek köszönhetően sikerült nyernünk.”

A csapat a naptárat nézve még nem teljesen, de a felkészülési találkozók számát illetően már félidőben jár. A lekötött nyolc találkozójából négyet megvívott. Adódik a kérdés, hogy időarányosan hol tart a gárda.

„Nehéz egyelőre értékelni, voltak jobb és rosszabb meccseink.” – válaszolt a szakvezető. „Edzéseken jól dolgozik a csapat. Fejlődő tendenciát mutatunk és bízom benne, hogy elkezdik érteni a játékosok, hogy milyen szisztémában és hogyan akarunk kosárlabdázni. A jövő heti Szlovénia elleni mérkőzés sokat megmutathat ilyen szempontból. Az U18-as Európa-bajnok ellen folytatjuk a szereplést, mely mind szerkezetben, mind kvalitást nézve nálunk jelenleg jobb csapat. Kíváncsi leszek, hogy egy ilyen rivális ellen hogyan fogunk kosárlabdázni és miként reagálunk erre a kihívásra.” – összegzett Tursics Krisztián.

Hirdetés