Hirdetés
Archivum

Újabb két hely elkelt a hazai egyetemi Final Four-ban:

:

Hirdetés

Javában zajlanak a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság negyeddöntõ párharcai. A fináléba magát már korábban beverekedõ TF mellett a Debrecen és a Gyõr csapata is bejutott a debreceni négyes döntõbe. Az ELTE-BEAC pedig a Közgáz ellen szerzett 15 pontos elõnyt hazai pályán.

Fotó: Gál Krisztián

Fotó: Gál Krisztián

Írta: Botár László

ELTE-BEAC – Közgáz 71-56 (18-20, 16-12, 25-12, 12-12)

Budapest, Tüskecsarnok, 1. mérkõzés, 30 nézõ, V.: Oláh, Németh.

ELTE BEAC: VARGA A. 8/3, Némedi 4, KULCSÁR 25/9, LENDÉR 29/12, Stekler 3. Csere: Simoncsik, Tarnai 2, Szakolczi, Glavinics. Edzõ: Dr. Gyarmati István.

Közgáz: Szalay 9/3, Hidas 3/3, FARKAS F. 20/3, Szammer 2, Imre 4. Csere: Kapornai 7, PFANDLER 8, Pataki 1, Wunder 2, Galba, Kokavecz. Edzõ: Németh Kata

Lendér Lilla duplájára Hidas Réka révén triplával felelt a Közgáz, majd Szalay Viktória is “beköszönt” egy hármassal a hazaiaknak. A színvonalas, kiegyenlített játékot hozó elsõ etap után 2 ponttal vezetett az egyik, ha nem a legjobb játékosát, Doktor Annát nélkülözõ Közgáz. A második etap elején megsérült Hidas Réka, a vendégek bedobója, ezt az etapot 8-0-lal kezdve 6 ponttal elléptek a hazaiak. Rendezte sorait, s egységes csapatmunkával egy 10-1-es rohammal visszavette a vezetést a Közgáz, de a félidõ vége a hazaiaknak sikerült jobban.

A harmadik negyedben egyértelmûen a Lendér-Kulcsár Bianka kettõs vezette ELTE-BEAC fölényét hozta, amelynek nagy lökést adott a szakasz közepe táján Varga Anna 4 pontos (tripla plusz büntetõ) akciója. A Közgáztól érdemi veszélyt egyedül Farkas Fanni jelentett a hazai kosárra, így a záró etap elõtt 15 ponttal vezettek a hazaiak, akik ezt az elõnyüket meg is tartották a mérkõzés végéig.

Dr. Gyarmati István: – Elõször is köszönjük a Közgáz csapatának a játékot. Megpróbáltunk élni az eséllyel, amit a Közgáz tartalékos felállása kínált nekünk. Nincs lefutva ez a párharc, nagyon nehéz visszavágóra számítok, Hidas Rékának pedig mielõbbi felépülést kívánunk.

Németh Kata: – Sajnálom, hogy a lányaim fizikailag nem tudták felvenni a versenyt az ellenféllel. Hiányos kerettel, ráadásul sérüléssel tovább fogyatkozva nem volt esélyünk. Az elsõ félidõben úgy gondolom méltó ellenfelek voltunk. Gratulálok az ELTE-nek.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_23

Széchenyi Kosárlabda Akadémia Gyõr –Szegedi RSC 81-55 (28-14, 18-18, 19-13, 16-10)

Gyõr, Egyetem tér, 2. mérkõzés, 80 nézõ. V.: Surányi, Erõs.

SzKA: CHROMÉJ 18/3, Gosztola 6, HORVÁTH 7/6, NAGY R.14, TÖRÖK 8. Csere: BICZÓ 10, Perl 4, GYÖNGYÖSI 8, Szüts, Rabi 4, Tóth 2. Edzõ: Barthalos István.

Szegedi RSC: NAGY L. 14/3, BOROS 15/3, Fodor 5, Burján 5, VÁRADI 5. Csere: Kurityák 4, Ódry 3, Finsztál 3, Méhesi 1. Edzõ: Földi Alexandra.

A Szegeden a pérharc elsõ összecsapásán egy rendkívül színvonalas találkozón 9 pontos elõnyt szerzõ gyõri együttes a visszavágón 8 perc alatt eldöntött minden vitás kérdést. A remekül kezdõ Rába-parti alakulat ekkor 18 ponttal, 26-8-ra, összesítésben pedig 27-tel vezetett a visszavágóra tartalékosan elutazó szegedi alakulat ellen. A folytatásban ugyan a helyenként ügyesen kombináló, szépen játszó szegediek kiegyenlítetté tették a játékot, de a 14 pontos, 12 lepattanós dupla-dupláig jutó Nagy Rebeka vezette gyõri együttessel szemben nem volt esélye szoros mérkõzést játszani.

Bartalos István: – Jó elõjelekkel indultunk a sorsdöntõ összecsapásra. A lányok mosolyogva, teljes összhangban edzettek a mérkõzést megelõzõen. Gyorsabbak, koncentráltabbak és teljesebbek voltunk, mint a Szeged. Köszönjük nekik a sportszerû játékot. Nagy siker ez az eredmény a gyõri nõi egyetemi kosárlabdázásban. Ez egy közös siker, amiben minden edzõnek köszönöm a közremûködését! Gõzerõvel készülünk a döntõre!

Földi Alexandra: – Nagyon sajnálom, hogy az egész évadban a tizennégy mérkõzésünk közül egyszer sem sikerült a teljes kerettel kiállni, ma is volt egy hiányzónk, akire nagy szükség lett volna. Úgy gondolom, elfáradtunk mind fejben és fizikailag is, és a Gyõr megérdemelten nyert, nem tudunk mihez kezdeni ezzel a magassági szerkezettel. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Továbbjutott: Széchenyi KA kettõs gyõzelemmel

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_26

Debreceni Egyetem –PTE-PEAC 86-37 (31-6, 20-6, 20-11, 15-14)

Debrecen, 2. mérkõzés, 15 nézõ. V.: Kisházi, Kokas.

Debreceni Egyetem: Szabó 7/3, Papp 5/3, Kõrösi 7/3, GÖTTLINGER 13/9, FOLTIN 18. Csere: FÖLDVÁRI 18, Jávor 8/6, Csorba 7/3, Rúzsa-Kiss-Schubert 3. Edzõ: Jávor Barna, Kovács Imre.

PTE-PEAC: Propszt 8/3, Krikler, Kóbor 11/3, Süle 4, Scherer 12. Csere: Tóth 2. Edzõ: Gyenge Gábor.

Nagy iramban és pontos befejezésekkel kezdett a debreceni csapat, ezzel is mutatva magabiztos idegenbeli nagyarányú sikerük nem volt véletlen (31-6). A második negyedben sem lassítottak a hazaiak, a pécsiek pedig csak futottak az eredmény után (51-12). A szünet után sem változott a játék képe. A debreceniek tartva a nagy ütemet növelték elõnyüket, míg a pécsiek próbálták tartani az iramot és szimpatikusan küzdöttek a nagy különbség ellenére. Az utolsó negyed, mondhatni már csak formalitás volt és már csakis a pontos végeredmény volt a kérdés. Ezzel a Debreceni Egyetem nõi csapata, két magabiztos gyõzelemmel jutott az Egyetemi Bajnokság négyes döntõjébe.

Jávor Barna: – Örülünk, hogy ismét sikerült kiharcolnunk a négyes döntõbe jutást, gratulálok ehhez minden játékosomnak. Hálásak vagyunk a vezetõségünknek, hogy megteremtették a feltételeket, hogy hazai közönség elõtt játszhatjuk a döntõ mérkõzéseit. Minden erõnkkel azon leszünk, hogy minél fényesebb eredménnyel örvendeztessük meg az értünk szorítókat! A PEAC-nak sok sikert kívánok a szezon hátralévõ részéhez!

Gyenge Gábor: – Maximális gratuláció az ellenfélnek, egy nagyon szépen felkészített csapat. Nagyon jó dinamikával és jó edzésmunkával felépített társaság, abszolút megérdemelt a gyõzelmük. Emellett pedig szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert az a hat lány, aki eljött, helyt állt. Most ebben a mérkõzésben ennyi volt, viszont egyébként is azt gondolom, hogy a két csapat közötti különbség ennyi, amit az eredmény is mutat.

Továbbjutott: Debreceni Egyetem kettõs gyõzelemmel.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com?whun_univ_ply_22

Hirdetés