Hirdetés
Utánpótlás

Újabb Kosárligettel gazdagodott Sopron:

:

Fotó: Sopron Basket

Hirdetés

A Sopron Basket felnőtt csapatát üzemeltető Raabersport Kft. beruházásában újabb csodaszép Kosárliget került átadásra Sopronban. A Német Nemzetiségi Általános Iskola udvarán kialakított létesítmény a jövőben nem csak az iskolában kosarazó közel 100 kisdarázsnak és az ott tanuló fiataloknak, hanem a soproni családoknak is biztosítani fogja a könnyed kikapcsolódás, sportolás lehetőségét.

„Jó hallani végre az udvar hátsó részén, hogy labdák pattognak és várni kell a csendre. Nagy izgalommal készültünk a mai napra! Régi álmunk vált valóra a Raabersport Kft. és a Darazsak Sportakadémia ajándékaként” – vezette fel ünnepi gondolatait az átadón Tormáné Bakody Noémi igazgató asszony, aki kiemelte az oktatási intézmény és utánpótlás egyesületünk közti szoros kapcsolatot, melynek keretében közel 100 diák tanulja szeretett sportágunkat, a kosárlabdát.

Mi, a Sopron Basketnél két dologban hiszünk. A közösség építésében és a minőségben! Mind a kettőben igyekszünk a városban élen járni, a gyermekeink oktatásának itt kell elkezdődnie

– emelte ki Török Zoltán ügyvezetőnk, aki köszönetet mondott Magyarország Kormányának is, mely kiemelten tekint a sportra, és a TAO program keretében lehetőséget biztosított a pályázatra, és arra, hogy a beruházás megvalósulhasson.

Dr. Farkas Ciprián köszönetet mondott mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a Kosárliget kialakításához. „Fontos, hogy az életetek része legyen a mozgás, és az ilyen létesítményeken keresztül egészségesebben éljetek.” – szólt a jövő nemzedékéhez Sopron polgármestere.

Az iskola fenntartójának nevében Krisch Magdolna, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy ezzel a fejlesztéssel a pedagógusok, a tanulók, az iskola és a város darazsai is gazdagodtak, majd „Hajrá Sopron!” kiáltással zárta gondolatait.

Az ünnepélyes átadó keretében a Dirty Dance táncosai és az iskola Szúrós Darazsak elnevezésű versenyző kenguru csapata is nagy sikerű bemutatót tartott, mielőtt széles mosollyal az arcukon és kosárlabdával a kezükben elözönlötték a pályát az iskola tanulói.

Hirdetés