Hirdetés
Magyarország

Újabb kulcsfontosságú összecsapás előtt a TFSE-MTK – Chanise Jenkins interjú:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

A TFSE-MTK csapata a múlt hét során hatalmas győzelmet aratott LUDOVIKA-FCSM CSATA otthonában.

A Csata elleni győztes összecsapás után újabb fontos találkozó előtt áll Magyar Bianka együttese, hiszen hazai pályán fogadják az újonc BKG-PRIMA Szigetszentmiklós gárdáját. A vendégek fogadójukhoz hasonlóan nyert meccsel hangolhatnak, ami ráadásul az első volt nekik a klub NBI-es történelmében. A Pest megyei együttes több mint húsz ponttal tudott felülkerekedni a PINKK Pécsi 424 ellen.

A hazaiak csapatkapitányával, Chanise Monique Jenkins-el a mérkőzés előtt interjút készített csapata, aki előszőr a Csata ellen megszerzett győzelemre tért ki.

“Büszke vagyok a csapat vasárnapi győzelmére, jó teljesítményt nyújtottunk a parketten. Ugyan voltak hibák a játékunkban, de összességében mindenki remek munkát végzett. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk javítani a szezon során eddig felmerült hiányosságokon, én nagyon magabiztosnak éreztem magunkat.” – fogalmazott az amerikai származású irányító, majd mondott pár gondolatot arról is, hogy miben más az idei csapat a tavelyitól.

“Minden csapat más és más. A legutóbbi két szezonban sem voltunk ugyanolyanok és jelenleg is eltérünk a korábbiaktól. Többször megkaptuk az elmúlt években, hogy “3 emberes” csapat vagyunk, de a mostani szezonban mindenki szuperük teljesít támadásban és védekezésben egyaránt. Nagyszerű látni, hogy mindenki törekszik az összetartásra és arra, hogy pozitívak maradjunk.

Idén mar senki sem mondhatja, hogy “3 emberes” csapat vagyunk. Olyan komplett egységként tudunk működni, ahol mindenki beleadja a tudása legjavát. Megvannak a céljaink a soron következő mérkőzésekre, és most minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ezeket megvalósítsuk.”

A TFSE-MTK következő ellenfele, a szigetszentmiklósi együttes nagyjából hasonló játékerőt képvisel mint a hazaiak. Fontos azonban kihangsúlyozni, a két fél még nem találkozott egymással az élvonalban, ezért kár is lenne komoly esélylatolgatásba kezdeni. Azonban interjúja során Jenkins betekintést engedett abban is, hogyan készült együttese a BKG elleni találkozóra.

“A következő mérkőzésen határozottabban akarunk védekezni, illetve okosabban szeretnénk támadni, az eladott labdák mennyiségére pedig kifejezetten ügyelnünk kell. Eddig 20 körül átlagolunk ezek tekintetében, legutóbb pedig már csak 11 volt ez a szám.

Hatékonyabban kell támadnunk és kellő nyomást kell gyakorolnunk rájuk a védekezés során. Defenzív szellemben kell fellépnünk,  annak érdekében, hogy hibákra késztessük ellenfelünket, és ezekből gyorsan pontokat tudjunk szerezni.”

A teljes interjú ITT tekinthető meg.

A mérkőzés 18:00-kor veszi kezdetét az MTK Városmajori kosárlabda csarnokában.

Hirdetés