Hirdetés
Magyarország

Újabb magabiztos pécsi siker

E.ON ELTE BEAC - NKA Universitas PEAC 64-88 (20-25, 13-19, 16-20, 15-24)

Bajnokság, 3. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Györfy Rúben, Rácz Zsolt Róbert, dr. Németh Patrik (Balogh László György)

E.ON ELTE BEAC: Vojtulek 15/3, Angyal 9/6, Green 19/9, Tóth 6, Milkovics -. Csere: Juhász -, Orosz 3/3, Katona -, Radócz 4, Zsámár -, Koch 8/6, Benke -.

NKA Universitas PEAC: Burdick 8, Laczkó 5/3, Calhoun 24/9, Wentzel 8/6, Kiss 21. Csere: Szűcs 5/3, Olawuyi -, Simon 9/6, Sanchez 6, Selcova -, Kötő -, Kaszás-Pap 2.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE BEAC

Hirdetés

A bajnokság harmadik  fordulójának nyitómérkőzésén az NKA Universitas PEAC 64-88-as győzelmet aratott az E.ON ELTE BEAC otthonában.

A BEAC – PEAC találkozó Wentzel Nóra hárompontosával indult. Válaszként, a túloldalról Tóth Franka közeli találata érkezett, a három pontos különbség azonban megmaradt Wentzel újabb sikeres 2+1-es akciójának köszönhetően. A folytatásban Angyal Barbara büntetői következtek. Az újbudai együttes idei igazolása kettő rádobásból csupán egyet értékesített, vagyis az állás 3-5-re változott. Ezután a vendégek oldalán is a büntetőké volt a főszerep – Sierra Calhoun kétszer is sikeres volt (3-7). Ezzel meg is kezdődött a pécsi roham, amit Mészárosné Kovács Andrea szakított meg időkérésével. Visszatérve 3-11 állt az eredményjelzőn. Nem sokkal később Kiss Virág pontjai következtek, ezzel pedig kialakult a felek közti tíz pontos differencia. A BEAC viszont nem hagyta magát – Angyal, Orosz, illetve Green triplái után 12-13-ra zárkózott fel a hazai gárda. Ekkor Jovan Gorec kért időt csapatának. A rövid taktikai szünet után Simon Zsófia és Laczkó Sára akcióit láthattuk. A pécsiek bedobóit dobás közben faultolták, amiért kettő-kettő büntető dobhattak. Összesen egyet sikerült értékesíteniük, amivel az állás 12-14-re változott. A BEAC ezután robogott tovább. Villámgyors tempót diktáltak mind a támadó-, mind pedig a védőtérfélen. Következőnek ismételten Angyal Barbara volt sikeres, amivel a hazaiak 14-14-nél egyenlítettek. Bár Mészárosné Kovács Andrea tanítványai jó ideig nem tudták megfordítani a találkozót, végig ott voltak ellenfelük sarkában. A negyed végére nőtt csak 5 pontra a PEAC előnye, az etap 20-25-el ért véget.

A második felvonást Vojtulek találata vezette fel. A folytatásban viszont Kiss Virág volt sikeres kétszer is a büntetővonalról, vagyis a felek közti különbség változatlan maradt (22-27). A pontszerzés ezt követően drasztikusan lelassult. A hiányos sorozatnak végül Koch Dóra hárompontosa vetett véget, amire rögtön Kiss Virágtól érkezett a válasz. Az újabb sikeres akcióknak köszönhetően a PEAC centere ekkor már 10 dobott pontnál járt. Ekkor Burdick közeli találata következett, a kijelzőn olvasható állás pedig 25-33-ra változott. A közel 10 pontos differencia ellenére is egy igazán izgalmas találkozónak lehettünk tanúi, melyen kosárra-kosár volt a válasz. 31-40-nél egy újabb időkérés szakította meg a játékot – Mészárosné Kovács Andrea kért szusszanásnyi időt csapatának. Az eligazítás azonban inkább a vendégeknek kedvezett. Visszatérve sorban szerezte a pontokat Jovan Gorec együttese, amivel a különbség ismét 10 pont fölé ugrott. 33-44-nél ezúttal vendég időkérésen volt a sor. A hátralévő másodpercekben további találat már nem is született.

A második félidőt 7-2-vel indította a BEAC együttese, amivel ismételten sikerült faragni hátrányából. Bár a hazai fél támadásai egyre inkább magabiztosabbak voltak, problémáik továbbra is a védőtérfélen volt. Mészárosné Kovács Andrea tanítványai ugyanis nem találtak fogást az ellenfél centerjátékosain. A negyed ötödik percébe érkezve 43-51-et regisztrálhattunk, majd Szűcs Réka találata után ismét tíz pont lett a különbség. A vendégek legnagyobb fegyvere ezután is Kiss Virág játéka volt, aki alig 20 perc játékidő után 17 dobott pontnál járt. A PEAC előnye ezt követően is csak növekedett – két percre az etap végétől 44-59-et mutatott a kijelző. Ekkor Sanchez szerzett pontokat, amikre már Koch Dórától érkezett a hárompontos válasz (47-61). A játékrészt is az ő sikeres közelije zárta, ezzel pedig a negyed 49-64-es véget ért.

Az utolsó tíz percet egy 7-0-ás rohammal indult a PEAC jóvoltából, amivel a különbség átlépte a 20 pontot. A vendég-sorozatnak végül Mészárosné Kovács Andrea időkérése vetett véget. A Pécs lendülete azonban ezután sem lassult. A BEAC együttese bár próbált továbbra is ritmust tartani ellenfelével, a játék képe változatlan maradt. A negyed felénél 53-75-öt mutatott az eredményjelző és hazai időkérés következett. A folytatásban hosszú percekig egyik fél sem szerzett további pontokat. A csendesebb periódusnak végül egy hárompontos csata vetett véget Sierra Calhoun, illetve Morgan Green között. Következhetett tehát a mérkőzés végjátéka, mely során továbbra is a PEAC dominált. A hazaiak minden energiájukat mozgósították, de már nem tudták ledolgozni nagyszámú hátrányukat. A mérkőzést végül Szűcs Réka hárompontosa zárta, amivel kialakult a 64-88-as végeredmény. A találkozó legeredményesebb játékosa Sierra Calhoun lett 24 dobott ponttal, őt pedig Kiss Virág követte 21-el. Az E.ON ELTE BEAC oldalán Morgan Green 19 dobott pontot jegyzett.

Hirdetés