Hirdetés
3x3

Újabb nagy hagyományú multisport esemény programjára került fel a 3×3-as kosárlabda:

:

Hirdetés

A közelmúltban egy fontos döntés született a 3×3-as kosárlabda kapcsán. Ugyan közvetlen magyar kötődése nincs, viszont a szakág népszerűsítése szempontjából olyan új piacok nyílhatnak meg, melyből közvetett módon a teljes 3×3-as közösség profitálhat. A 2022-es birminghami Nemzetközösségi Játékok programjára is felkerült a kosárlabda ezen változata.

Múlt héten, éppen két évvel a 2022-es birminghami nyitány előtt mutatták be a pálya helyszínét. A strandröplabdával kezelik majd együtt a 3×3-as kosárlabdát. Egy frekventált területen, a jelenleg üresen álló, de a belvároshoz igen közül fekvő nagyvásártéren állítják majd fel a helyszínt. A múlt heti ünnepségre egy ideiglenes pályát már felhúztak. Ennek képei láthatóak az alábbiakban.

Három célt fogalmaztak meg a 3×3-as kosárlabda felvételével kapcsolatban. Egyrészt azt, hogy egy olyan ingyenes sportesemény, amit bele lehet vinni egészen a belvárosba. Ezzel a játékok hangulatát át tudják adni a lakosságnak. Birmingham fiatal város, a lakóinak 60%-a 30 év alatti és számukra ezek az új modern sportok vonzóbbak a szervezőbizottság szerint. Harmadrészt pedig egy használaton kívüli területet tudnak élettel megtölteni.

A nemzetközösségi játékok a második legnagyobb multisport esemény az olimpiai játékok után. A jelenlegi szabályok alapján 71 nemzeti küldöttség jogosult a részvételre.

Fotó: Birmingham 2022 Commonwealth Games

Fotó: Birmingham 2022 Commonwealth Games

Fotó: Birmingham 2022 Commonwealth Games

Hirdetés