Hirdetés
Európa

Újabb négy játékost jelentett be a Sepsiszentgyörgy

Hirdetés

A hétvégén újabb négy szerződés-hosszabbítását jelentette be a Sepsi-SIC. A sepsiszentgyörgyi klubnak így már nyolc játékosa van a következő évadra. Ștefania Cătinean, Jovana Pašić, Kovács Renáta és Rebecca Tobin kötelezte el magát a folytatás mellett.

A korábban Miskolcon is megforduló Rebecca Tobin a belga Castors Braine alakulatától szerződött télen a Sepsi-SIC gárdájához. A versenyszezon félbeszakítása előtt a Román Kupa elhódításakor MVP-nek is megválasztották.

Nem volt nehéz döntés, hogy még egy idényt a csapattal maradjak, mert nagyon élveztem az itt töltött időt. Szerettem a csapattársakkal játszani, az edzőkkel és a szakmai stábbal dolgozni, és a szurkolók előtt bizonyítani. Mindenki támogat és segítőkész. Az első naptól kezdve úgy éreztem, hogy befognak és akarnak engem. Az a célom a következő idényre, hogy élvezzük a játékot, győzzünk és számtalan emléket gyártsunk. Jó lenne, ha a nemzetközi versenysorozatban jól teljesítenénk, valamint megnyernénk a kupát és a bajnokságot. Nagyon jól érzem magam Sepsiszentgyörgyön, az emberek élvezetesség tették az ott töltött időt. Jó tudni, hogy mindig számíthatunk másokra, és a mi érdekeinket tartják szem előtt. Szeretem, hogy a klub nem csak sportolóként, hanem emberként tekint ránk. Ha valamire szükségünk volt, mindig segítettek nekünk. Mindenki törődik és őszinte. Elképesztő, hogy ilyen hangulat vesz körül, főleg amikor messze vagyunk az otthonunktól. Nagyon izgatott vagyok, hogy visszajöhetek, és a legjobb szurkolók előtt játszhatok. Mindig csodálatossá teszik a hangulatot az arénában. Köszönöm a biztatást és a szeretetet, ami arra ösztönöz minket, hogy mindig jobban játszunk, és látványosan kosárlabdázzunk, hogy a nézők élvezhessék.

– nyilatkozta Tobin a klub hivatalos honlapjának.

Jovana Pasic szintén remek szezont teljesített. A bajnokságban 22:47 perc alatt 10.5 pontot, 3.1 lepattanót és 2.1 gólpasszt átlagolt. „Könnyű volt meghozni azt a döntést, hogy még maradjak egy idényt. Amikor felajánlották a szerződésem meghosszabbítás, nagyon boldog voltam. Nagyon szeretem itt. Amikor a Sepsi-SIC csapatában játszol, a célod nagyon egyszerű, az elvárások nagyon magasak. Kupát és bajnokságot szeretnénk nyerni, valamint a nemzetközi versenysorozatban a lehető legjobb eredményt akarjuk elérni. Azt hiszem mindenki tudja, hogy érzek azzal kapcsolatban, hogy ennél a csapatnál játszhatok. Mindent szeretek Sepsiszentgyörgyön, a szervezést, az edzéseket, a csapattársakat, a mérkőzéseket, a hangulatot és a szurkolókat, akiknél jobbat nem is kérhetnénk. Remélem, hamarosan lejár a járvány, és a következő idényben együtt örülhetünk az eredményeknek. Vigyázzatok egymásra!” – nyilatkozta Pasic.

Korábban hivatalossá vált, hogy hosszabbított a sepsiszentgyörgyi klubbal Andra MandacheIoana GhizilăOrbán Nikolett és a csapatkapitány Annemarie Gödri-Părău.