Hirdetés
Európa

Újabb négy párharc rajtol az Európa Kupa rájátszásában:

:

Hirdetés

Csütörtökön újabb négy párharc kezdetét veszi az Európa Kupa rájátszásának első körében. Az Aluinvent DVTK és az Olympiacos csatáját részletesen felvezettük. Most következzen a másik három párosítás rövid áttekintése.

A DVTK mérkőzéséhez hasonlóan szintén 18 órától rendezik a Gorzow – Krasznojarszk találkozót. Mindkét alakulat nagy meccset nyert a hétvégén hazájában. A Gorzow a CCC Polkowicét, a Krasznojarszk az Orenburgot verte. Nagy kérdés lesz, hogy melyik fél tud ilyen sikerélményekből erőt meríteni. A Gorzow ráadásul öt meccs óta veretlen. Mindkét csapat jól ismert légiósokra épít. Az oroszoknál a Zalaegerszegen szereplő osztrák Sigi Koizar játékát is figyelhetjük.

A svájci Fribourg a Szpartak Moszkvát fogadja 19 óra 30 perctől. A tavalyi rutinszerző év után a Szpartak Moszkva fiataljai idén nagyon szépen teljesítenek. Esélyesként utaznak a Fribourg otthonába. A válogatott szünet óta sorozatban öt sikert értek el. Paris Kea és Morgan Bertsch személyében két jó amerikait tudtak beilleszteni a fiataljaik mellé. A Fribourg csoportharmadikként lépett tovább. Nekik az extrát a 2015-ös amerikai Universiade válogatott játékosa Courtney Range hozza.

Fotó: FIBA.Basketball

20 órától pedig jön a Cadi La Seu és a Basket Hema SKW találkozója. Mindkét csapatot láttuk magyar riválisok ellen. A spanyolok igazán nagy név nélkül, de egy jól variálható, mély és kiegyensúlyozott kerettel jó szintet hoznak. A Basket Hema SKW a rendkívül eredményesen teljesítő belga utánpótlás válogatottakból több tehetséget is felvonultat. Közülük is kiemelkedik a Massey-ikerpár. Érdekes lesz figyelni, hogy két ennyire markánsan eltérő stílusú szakmai közeg milyen csatát vív majd.

Menetrend

18:00 Aluinvent DVTK – Olympiacos
18:00 Gorzow – Enisey Krasznojarszk
19:30 Fribourg – Szpartak Moszkva
20:00 Cadi La Seu – Basket Hema SKW

Hirdetés