Hirdetés
Magyarország

Újabb rangadó következik – Az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese a PEAC-ot fogadja:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap 18 órától az NKA Universitas PEAC csapata ellen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az összecsapást megelőzően állandó megszólalónk, Horváth Zsófia, a szekszárdi együttes másodedzője foglalta össze idei utolsó Euroliga-mérkőzésük tapasztalatait, illetve a vasárnapi összecsapással kapcsolatos várakozásait.

Március 5., vasárnap
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – NKA Universitas PEAC
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Makrai Márton, Pozsonyi László (Bodrogváry Iván József)

Szerdán, az Euroliga utolsó alapszakasz fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd a lengyel BC Polkowice együttesét fogadta. Bár a hazaiak ezúttal is hatalmasat harcoltak, a jól triplázó lengyelek végül esélyeshez méltóan megnyerték a találkozót. A szekszárdi gárda így tehát a második Euroliga-szezonát 3 győzelemmel és 11 vereséggel zárta. Horváth Zsófia első körben a találkozót, majd az idei Euroliga-szezont értékelte.

“Beszéltünk róla még a Polkowice elleni mérkőzés előtt, hogy  sok szempontból is nagyon jó lenne győzelemmel zárni ezt az idei Euroliga-szereplést. Elsősorban, mivel egy újabb győzelmet ünnepelhettünk volna, másodszor pedig, jó lett volna szurkolóinkat egy újabb hazai sikerrel megörvendeztetni. Ezt mostanra tudjuk, hogy sajnos nem sikerült elérni, de ami még talán ennél is szomorúbb, hogy nem sikerült továbbvinnünk azt a teljesítményt, amit a Sopron ellen elkezdtünk.” – kezdte gondolatmenetét Horváth Zsófia. – “Sajnos sok mindenben alulmaradtunk a Polkowice csapata ellen, – és itt elsősorban nem is a dobószázalékra gondolok, ami tulajdonképpen nekünk is elég jó lett – hanem a lepattanó harcra. Ellenfelünk ugyanis 21 lepattanóval szedett többet a találkozó során, ami megengedhetetlen, ha győzni akarunk.

Ezzel együtt viszont megint csak azt tudom mondani, hogy voltak bíztató periódusaink, ami inkább az első félidőre volt jellemző. A mérkőzés második fele ugyanis átment egy ‘All Star-gála’ jellegű mérkőzésbe, amikor csakúgy záporoztak a dobások mindkét oldalon. Ekkor sajnos mi már hátrányba kerültünk, és onnantól kezdve próbáltu tartani a lépést a Polkowice-vel, felzárkózni, rajtuk pedig egyre jobban érezhető volt a felszabadultság, ami a végére meg is hozta a gyümölcsét. Összességében, ismét azt lehet mondani, hogy egy igencsak hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Ahogy mondtam, voltak jobb szakaszok mind egyénenként, mind pedig csapatként, ám ez végül sajnos nem volt már elég egy fordításhoz.” – fogalmazott a szekszárdi másodedző, következőnek pedig az idei nemzetközi szezont értékelte röviden.

“Azt gondolom, hogyha összesítve nézzük az egész Euroliga-szezont, akkor olyan szempontból jó szájízzel tekinthetünk vissza, hogy idén sikerült megszerezni azokat a hőn áhított győzelmeket, amiket tavaly nem. Ha más nem is, ez mindenképp egy hatalmas eredménynek számít. A másik oldalról nézve viszont az sem titok, hogy sajnos nem tudtuk kihozni a szezonból a maximumot. Sajnos végig különböző nehézségekkel küzdöttünk, ami főként a keretre volt kihatással, ez pedig megérződött a csapat teljesítményén is. Ezt abszolút nem siránkozásból mondom, hanem puszta tényként, ugyanis hiszem, hogyha végig egészséges a csapat, és teljes kerttel tudtunk volna készülni, akkor akár további sikereket is el tudtunk volna érni. Éppen ezért, bennem tehát vegyesebb érzések kavarognak az idei Euroliga-szezon kapcsán. Voltak hiszen pozitív, emlékezetes, sőt, fejlődésre utaló periódusok, és voltak egyben szomorúbb szakaszok is. Mindent egybevéve viszont azt gondolom, hogy csalódottnak nem kell lennünk.” – mondta Horváth Zsófia.

Fotó: FIBA.Basketball

Vasárnap 18 órától egy hihetetlenül kemény és nagy téttel bíró mérkőzést játszik az Atomerőmű KSC Szekszárd az NKA Universitas PEAC csapata ellen. A két együttes decemberi összecsapása alkalmával mindössze 2 ponttal maradt alul (67-65) a Tolna megyei gárda, Horváth Zsófia azonban bízik benne, hogy ezúttal hazai pályán, szurkolóik támogatásával le tudják győzni a pécsi alakulatot, ami már csak a rájátszás szempontjából is előnyös lenne számukra.

“Mindenki érzi ennek a vasárnapi mérkőzésnek a súlyát. A PEAC elleni rangadó azt gondolom, hogy mind a két fél számára kiemelt jelentőséggel rendelkezik, ez márcsak a helyezések miatt is egy fontos párharc lesz. Ezúttal mi élvezzük a hazai pálya előnyét, ami mindenképp mellettünk szól. Természetesen most is a győzelem a célunk és szeretnénk szurkolóinkat megörvendeztetni egy bravúros sikerrel, ami ráadásul a végelszámolás szempontjából is nagyon fontos lenne.

Pécsett az odavágón sajnos nem sikerült úgy teljesítenünk, ahogy szerettünk volna, s végül pár ponttal alulmaradtunk, úgyhogy márcsak ezért is bír nagy jelentőséggel ez a vasárnapi visszavágó. Ebben a felfogásban készültünk tehát ellenük. Azt már az idei első összecsapás alkalmával is elmondtam, hogy a PEAC idén sokkal gyorsabb kosárlabdát játszik, vagyis fontos lesz, hogy miként tudjuk őket lassítani. Emellett pedig körülbelül négy játékosuk van, akikre különösképpen kell figyelnünk. Természetesen Kiss Virág, aki center poszton komoly erőket képvisel, továbbra is nagyon jó formában játszik és rendkívül ponterős, rajta kívül pedig ott van az új igazolás is, Jazmon Gwathmey is, aki szintén veszélyes lehet belső poszton. A külsősorban mindenképp meg kell említeni Sierra Calhount, aki jobb napokon akár képest eldönteni a mérkőzést, – az ő esetében nem szabad hagynunk, hogy fonalat kapjon – illetve Wentzel Nórát sem szabad elfelejteni, aki pedig fiatal kora ellenére is csapata húzóembere. Az ő játéka egy hatalmas stabilitást hoz a PEAC számára, ezt az egyensúlyt kell megpróbálnunk kibillenteni. Tovább felesleges is részletezni a dolgokat, azt gondolom, hogy vasárnap egy kifejezetten összetett csapat érkezik hozzánk, akik ellen maximális koncentrációra és akaratra lesz szükségünk.” – zárta a beszélgetést Horváth Zsófia, az Atomerőmű KSC Szekszárd másodedzője.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés