Hirdetés
Archivum

Újabb remek magyar teljesítmények a tengerentúlon:

:

Hirdetés

Az elmúlt héten ismét rengeteg egyetemi mérkõzést rendeztek az Egyesült Államokban. Rövid körképünkben a magyar játékosok teljesítményét foglaljuk össze.

Az Armstrong Atlantic együttese Barta Brigivel és Bognár Hannával a soraiban végig vezetve 110-86-os gyõzelmet aratott a Coker College ellen. Ez a 110 pont rekordnak számít az egyetem életében. A találkozót itthon is élõképes közvetítésben lehetett követni és azt láthattuk, hogy Barta aktív részese volt a sikernek, 10 perc alatt 12 pontot szerzett. Hamar összegyûjtötte ugyan a faultokat, de az egyetemi játékvezetéshez még alkalmazkodnia kell.

Szécsi Orsi és Szamosi Amadea szintén történelmi mérkõzésen szerepelt. A Duquesne ugyanis elõször játszott az Egyesült Államok határain túl tétmérkõzést. A Notre Dame elleni találkozóra Torontóban került sor. A Notre Dame csapata magasabban jegyzett, mint a Duquesne és ez hamar érvényesült is. Végül 100-61-es gyõzelmet arattak. A nagy különbségû vereség ellenére Szécsi Orsi klasszis teljesítményt nyújtott és 20 pontot szerzett 38 perc alatt. Szamosi Amadea két percet töltött a pályán.

A Dartmouth Szabó Fannival a soraiban szintén nagy különbségû vereséget szenvedett. Az American University gárdájától 77-54-re kaptak ki. A Dartmouth rossz dobóformát mutatott, 36%-al céloztak mezõnybõl és a második félidõ elején egy 14-2-es futás minden lényeges kérdést eldöntött. Szabó Fanni 38 perc alatt 11 pontig jutott.

Balla Dorkáék vesztét is egy futás okozta. Az Oral Roberts University csapata úgy kapott ki 53-51-re, hogy a University of Arkansas at Little Rock (UALR) csapata 25-12-es szériával zárta le a találkozót. Balla Dorka 24 perc alatt 14 pontot szerzett.

Csutorás Fanni és az Iowa Western Community College is pályán volt a hétvégén. 88-75-re verték a Cloud County Community College együttesét. Csutorás 6 pontot szerzett.

Hirdetés