Hirdetés
Archivum

Újabb soproni hõsköltemény:

:

Hirdetés

Egy negyed alatt kiütötte a Sopron a rendkívül gyenge napot kifogó Rivas Ecopolist. Székely Norbert tanítványai 10 perc játék után 18 pontos elõnyre tettek szert. A két gárda között végig nõtt a különbség, végül 82-52-es gyõzelmet ünnepelhettek Honti Katáék.

Az EuroLiga második fordulójában a Rivas Ecopolis látogatott Sopronba. A nyáron veterán spanyol sztárokkal megerõsített madridi alakulat nehezen akar összeállni, így a múlt héten Gdyniában látott Sopronnak reális esélye volt a veretlensége megõrzésére.

Nagyon jól kezdett Székely Norbert együttese, 4 perc után már 12-1-re ment a Sopron, miközben a spanyolok csak keresték a labdát. A lendület az elsõ szakasz végére sem csökkent, Abramzon dupláját követõen 27 – 9-es állás mellett vonultak a kisszünetre a csapatok. Pontosabban csak egy csapat és egy spanyol együttes, mivel a madridiaknál csapatjátékról nem beszélhettünk. Javier Fort hölgykoszorúja az egyéni megoldásokat erõltette, amik a formán kívül pattogtató sztárok miatt nem vezethettek eredményre.
 

A második negyed Fûrész és Paris kosárváltásával indult, majd 30-11 után 4 percig nem láthatott találatot a publikum. A hazaiak visszaestek, de ezzel nem tudtak élni a Rivas Ecopolis játékosai. A spanyolok minden felzárkózási esélyénél valami hiba csúszott a gépezetbe. A félidõ hajrájában újra belelendültek Hontiék és így már 20 pontnál állandósult a differencia. A nagyszünetben 42-22-t mutatott az eredményjelzõ.
 

A harmadik etap elején Bonner remeklésével 44 – 28-ra, azaz 16 pontra zárkózott a hispán alakulat. Ekkor úgy nézett ki, hogy a madridiak akár visszajöhetnek a meccsbe, de jött Holt és Tamane, így a játékrész második felére ismét 20-as volt közte. A harmadik felvonás végén McCoughtry és Honti remekelt, az állás pedig 57-34-re módosult. A 23 pontos differenciáról induló negyedik szakaszra nem maradt nyitott kérdés, ennek ellenére a hazaiak nem vettek vissza és két perc alatt még 10 pontot tettek közé. A hajrában több bosszantó hiba is becsúszott, de a fölényes gyõzelem így sem forgott veszélyben. A vége csodálatos 82-52-es siker lett.
 

A Sopronból nem lehet egy embert kiemelni, mert az egész keret ihletett formában játszott. A legeredményesebbnek Krivacsevics Tijana bizonyult, 20 pontjával, mellett McCoughtry 16 egységig jutott és Tamane neve mellé is 15 pont került. A Rivas Ecoplis mélyen tudása alatt játszott, egyedül a 17 pontot és 9 lepattanót szerzõ Dewanna Bonner dicsérhetõ.
 

Eredmény
 

MKB-EUROLEASING SOPRON–RIVAS ECÓPOLIS 82–52 (27–9, 15–13, 15–12, 25–18)

Hirdetés