Hirdetés
USA

Újabb sűrű egyetemi hétvége jön:

:

Hirdetés

Közeledik a konferencia-küzdelmek alapszakaszának hajrája a tengerentúli egyetemi kosárlabdában, így igencsak felpörögnek az események. A magyar érdekeltségű csapatok is több mérkőzést vívnak.

Három nagyon fontos győzelem után szerdáról csütörtökre virradóra a Duquesne a Richmond vendége lesz. Aho Nináék egészen a tabella harmadik helyére léptek előre és a negatív mérleggel rendelkező vendéglátóik ellen folytathatják ezen jó sorozatukat. A Richmond 2012 óta nem tudta legyőzni a Duquesne-t, bízzunk benne, hogy ezen széria nem most szakad meg. Vasárnap egy közvetlen riválishoz, a Davidson együtteséhez látogat a Duquesne. Az egy kiemelt rangadó lesz, ami sok mindet meghatározhat az A-10 Konferenciában.

Múlt héten az Illinois elleni találkozón bokasérülést szenvedett Juhász Dorka, de egyik legjobbja nélkül is tudott nyerni az Ohio State. A Wisconsin-t 82-74-re verték. Ezen a héten előbb a Minnesota, majd az Indiana vár a csapatukra. A Minnesota otthonában a 2019-es esztendő utolsó napján nagy csatában sikerült nyerni. Az Indiana pedig a Big Ten élmezőnyéhez tartozó gárda, jelenleg negyedikek a tabellán.

Az UTSA az elmúlt nyolc mérkőzését elveszítette és ezúttal sem lesz könnyű dolguk Tóth Tímeáéknak. Csütörtökről péntekre virradóra előbb a Marshall otthonában szerepelnek, mely a C-USA egy stabil középcsapata. Szombaton pedig a harmadik Western Kentucky University (WKU) vendégei lesznek.

A Divízió II-re térjünk át. A Tampa sorozatban 16 megnyert mérkőzésnél tart és a Sunshine State Konferenciában idén még mindig nem találtak legyőzőre. A második vonal országos rangsorában a 17. helyre léptek előre Nagy Dorottyáék. A héten egy mérkőzés vár rájuk, amikor szerdáról csütörtökre virradóra az Embry-Riddle vendégei lesznek. Január elején 65-40-re sikerült legyőzni a csapatukat, így összességében ismét favorit a Tampa.

Az UMSL Tritonok együttese csütörtökről péntekre virradóra a McKendree ellen folytatja. Február 1-én remek meccsen 77-53-ra múlták felül őket hazai pályán Szörényi Lauráék. Ezúttal idegenben jön a folytatás a GLVC bajnokságában 4/10-es mutatóval álló rivális ellen. Szombaton a tabella negyedikje a Southern Indiana következik, szintén idegenben. Őket is sikerült legyőzni 72-64-re január 30-án. Ez a két fellépés komoly erőpróba lesz és a tabellán is elhelyezi a csapatot.

Hirdetés