Hirdetés
Archivum

Újabb szünnap vár a TFSE csapatára az Egyetemi Európai Játékokon:

:

Hirdetés

A Coimbrában zajló Európai Egyetemi Játékok nõi kosárlabda tornáján szerdán nem rendeznek mérkõzéseket. A nap történéseirõl a helyszínrõl Botár László küldött összefoglalót lapunknak.

Fotó: Práczki Péter

Fotó: Práczki Péter

Írta: Botár László

Szünnap a szerdai a portugáliai Coimbrában zajló Európai Egyetemi Játékokon, holnaptól kezdõdnek a küzdelmek az 1-8., valamint a 9-16. helyekért. Csapataink, a TFSE nõi és a Miskolci Egyetem férfi együttese ez utóbbiban érdekeltek, bár a TF-nek úgy tûnik, holnap sem lesz meccse. Most, amellett, hogy ki hogy folytatja, néhány eddig történt érdekességet is megosztunk az érdeklõdõkkel.

Minden kezdet nehéz

A két csapat mellett két játékvezetõ is kint van a játékokon Nagy Viktor, valamint Tóth Cecília. Ez utóbbi, a szegedi hölgy számára kissé nehézkesen indult a torna. Az elsõ nap elsõ mérkõzését kapta a házigazda Coimbra és a lengyel Tadeusz Kosciuszko egyetem összecsapását – reggel 9 órai kezdéssel. A hazaiak derekasan melegítettek, de a lengyelek fél órával a kezdés elõtt még sehol sem voltak, sõt még negyed órával a feldobás elõtt sem. Úgy bõ 5 perccel 9 elõtt kétségbeesetten rohant be a lengyel csapat technikai vezetõje, kezében a játékosok dokumentumaival. Panaszolta, hogy a tornára a csapatok részére készített kis tájékoztató kézikönyvben két csarnok – háromban rendeznek kosárlabda meccseket – címét felcserélték. Õk elmentek a megadott címre, de abban a csarnokban férfi csapatok melegítettek, így aztán taxikat fogtak, s azoknak köszönhetõen sikerült beesniük a kezdés elõtt 5 perccel. A meccs vagy 10 perccel az eredeti idõpontnál késõbb kezdõdött, lejátszották, Tóth Cecília pedig átesett a tûzkeresztségen. Ezt követõen a szervezõk gyakorlatilag “mélyvízbe dobták”, ugyanis õ vezette a Rouen (francia) és a Bologna (olasz) idõnként szikrázóan kemény jelentektõl és indulatoktól sem mentes összecsapását.

Magyar kapcsolatok

Nem csak azért került magyaros csoportba a TFSE nõi együttese, mert õ benne volt. Két riválisánál, a román Pitesti, valamint az osztrák Bécs Egyetem csapatában is szerepelt egy-egy magyar lány, Fodor Márta illetõleg a korábban Gyõrben is kosarazó Takács Kata. Ezen túlmenõen mind a két csapatban játszott egy-egy olyan játékos – a román Elisabeth Pavel illetõleg az osztrák Sigi Koizar személyében -, akik az elõzõ évadban részesei voltak a Zalaegerszeg bravúrjának. A zalaiak bekerülve a legjobb négy közé végül a 4. helyen zárták a bajnokságot. A Bécs-Pitesti rangadót, s így a csoportot is a bécsiek nyerték. Az összecsapáson az osztrák irányító 19, a román center 23 ponttal zárt, õk bizonyultak csapatuk legeredményesebb játékosának. A bécsieknél férfi vonalon is van magyar kapcsolat, az osztrák fõváros holnap a miskolciak ellen játszó egyetemének férfi csapatában játszik Sebastian Koch, aki az elõzõ évadban Körmenden töltött pár hónapot.

Kizárásos alapon

A mai szabadnap után a dolgok jelen állása szerint holnap sem lép pályára a TFSE nõi csapata. Magyar Bianka a D-csoportban a 3. helyen végzõ együttesének a C-jelû kvartett 4. helyezettjével kellett volna játszania, csakhogy ilyen csapat – nincs. Úgy tudjuk, az történt, hogy a belgrádiak egyik játékosuk születési dátumát a leadott nevezésnél megváltoztatták, hogy az illetõ hölgy beférjen a korhatárba, amely 30 év. A – fogalmazzunk finoman – turpisság kiderült, és bár szép dolog a hölgyeket fiatalítani, ennek ilyetén formája nem igazán nyerte el a szervezõk tetszését. Azonnal kizárták a szerbeket, így a C-csoportban csak 3 csapat eredményeit regisztrálták, ebben a csoportban tehát 4. helyezett, s egyben holnapi TF-ellenfél – nincs…

A szünnap elõtti este, bár hivatalos közös programot a szervezõk nem csináltak, ám a sportoló diákság feltalálta magát, és Coimbra fõterének szórakozóhelyein bulizott.

Hirdetés