Hirdetés
Archivum

Újabb változás a válogatottban: Krivacevic és Turner helyett Fegyverneky és Goree a keretben:

:

Hirdetés

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) hivatalos honlapja adta hírül, hogy ismét változott a novemberi Eb-selejtezõkre készülõ magyar válogatott kerete. Krivacevic Tijana és Yvonne Turner helyett Fegyverneky Zsófia és Cyesha Goree került a keretbe.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az MKOSZ tájékoztatása szerint a változások oka, hogy Krivacevic Tijana sérülés miatt jelezte: nem tud a válogatott rendelkezésére állni. A nemzetközi szövetség (FIBA) eközben nem adta ki Yvonne Turner játékengedélyét, így mind a két játékost pótolni kellett.

A Sopron Basket csapatkapitánya, Fegyverneky Zsófia a 2017-es Európa-bajnokságot követõen vonult vissza a válogatottól. A legutóbbi kontinenstornán Csehországban 9.8-as értékkel a legmagasabb teljesítmény-indexet érte el a nemzeti együttesben. A statisztikai mutatóit figyelve 2017 nyarán 10.5 pont, 3.3 lepattanó és 3.5 gólpassz volt az átlaga az albánok elleni sorsdöntõ meccsre visszatérõ klasszis játékosnak.

Cyesha Goree nyáron igazolt Gyõrbõl a Reyer Veneziához. A 2019-es Európa-bajnokság selejtezõ-sorozatának mind a négy mérkõzésén pályára lépett válogatottunkban. Ezeken átlagban 20.6 perc alatt 10 pontot és 5 lepattanót jegyzett. Olasz klubcsapatában Goree az Európa Kupában kap több lehetõséget. Itt a három csoportmeccsen átlagban 18.7 percet töltött a pályán és 10.7 pontot, illetve 6.3 lepattanót ért el. Az olasz élvonalban eddig egy meccsen lépett pályára.

Nem a mostani az elsõ változás az október végén meghirdetett keretben. Elõbb a bajnokságban mutatott remek teljesítménye után Lelik Réka kapott behívót, majd a sérült Simon Zsófia helyére Szabó Fanni érkezett.

A keret:

Studer Ágnes (Atomerõmû KSC Szekszárd), Raksányi Krisztina (CMB CARGO UNI Gyõr), Fegyverneky Zsófia (Sopron Basket), Gereben Lívia (Atomerõmû KSC Szekszárd), Dubei Debóra (Sopron Basket), Nagy Dóra (CMB CARGO UNI Gyõr), Katona Szidónia (Aluinvent DVTK), Török Ágnes (CMB CARGO UNI Gyõr,) Varga Zsófia (CMB CARGO UNI Gyõr), Hegedûs-Õri Györgyi (ZTE NKK), Cyesha Goree (Umana Reyer Venezia), Kiss Virág (Atomerõmû KSC Szekszárd), Barnai Judit (PEAC-Pécs), Határ Bernadett (Sopron Basket), Lelik Réka (NKE-Csata), Szabó Fanni (Aluinvent DVTK Miskolc).

Hirdetés