Hirdetés
Archivum

Újabb váratlan Valencia vereség:

:

Hirdetés

Kisebb meglepetést hozott a Spanyol Bajnokság 24. fordulójának péntek esti rangadója, miután a Rivas Ecopolis 12 ponttal nyert Valenciában. Ennek az eredménynek a tükrében a Salamanca akár már szombaton bebiztosíthatja alapszakasz elsõségét.

Fontos mérkõzésre készültek péntek este Valenciában. A hazaiak azért léptek pályára, hogy matematikai esélyüket megõrizzék az alapszakasz megnyerésére, míg a Rivas Ecopolisnak gyõznie kellett, hogy a harmadik helye ne kerüljön veszélybe.

Az elsõ negyedet a Valencia kezdte jobban, 8 perc játék után már 17-8-ra vezettek. Az elsõ szakasz végjátéka azonban a madridiaké volt, Courtney Paris az utolsó percben 4 pontot szerzett, amivel csapata felzárkózott. Az elsõ negyed végén így 19-16 állt az eredményjelzõn. A második etap hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Lawson triplájával 6 ponttal ismét ellépett a Valencia és a hazaiak a negyed végjátékáig õrizték is az elõnyüket. 2 perccel a nagyszünet elõtt vette át a vezetést a Rivas Ecopolis és a félidõben 35-35 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyedet a Rivas kezdte élesebben, egészen pontosan Amaya Valdemoro és Anna Cruz remekelt. Gyorsan meg is léptek a vendégek, alig tel el 3 perc ebbõl a szakaszból és már 6 ponttal a madridiak jártak elõrébb. A negyed végéig õrizték is elõnyüket Valdemoroék.

A negyedik periódus 45-51-rõl indult. Ebben a szakaszban nem voltak gyõzelmi esélyei a hazaiaknak, ugyan kétszer is felzárkóztak 1-1 pontra, de fordítani nem tudtak. Az utolsó 5 percre 5-6 pontos vezetéssel fordult a Rivas Ecopolis. A végjátékban már csak futott az eredmény után a házigazda. Az ilyenkor szokásos büntetõzések során 10 pont fölé nõtt a differencia, a vége pedig 62-74 lett.

A találkozó hõse Amaya Valdemoro volt, aki egykori sikerei helyszínén 21 pontot szerezve vezette gyõzelemre új csapatát. Ezzel az eredménnyel a Salamanca szinte alapszakaszgyõztesnek mondhatja magát. Alba Torrenséknek a következõ három mérkõzésükbõl egyet kell megnyerniük. Ezt már jó eséllyel szombaton megtehetik a Cadi La Seu ellen.

Eredmény


CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – RIVAS ECOPOLIS 62 – 74

Statisztika

Hirdetés