Hirdetés
Magyarország

Újabb Vasasos szezon, még komolyabb célok – interjú Madár Eszterrel:

:

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés

Múlt szombaton megkezdődött a 2022/ 2023-as szezon. A bajnokság első fordulójának fővárosi rangadóján a Vasas Akadémia 58-56-ra legyőzte a Ludovika-Csatát, megszerezve ezzel idei első sikerét. Interjúnk során a Vasas fiatal játékosával, Madár Eszterrel beszélgettünk, aki többek között a tavalyi szezont értékelte, illetve kitért személyes céljaira és az idei évvel kapcsolatos várakozásaira is.

Előszőr is, ha csapatszinten kell értékelnem a tavalyi szezont, akkor azt tudom mondani, hogy egy jó évet zártunk. Tele volt nehézségekkel, de egyben szép, emlékezetes pillanatokkal is. Nagyon fiatal csapattal játszottunk, légiósok nélkül, de ennek ellenére sikerült egy szép eredményt elérnünk. Én teljes mértékben elégedett vagyok, ugyanis egy ilyen erős mezőnyben, kívülről érkező segítségek nélkül, – vagyis pusztán fiatal magyar játékosokra támaszkodva – a hatodik helyen zárni szerintem egy nagy elismerés.” – kezdte gondolatmenetét Madár Eszter, aki a 2021/ 2022-es szezon során 19.2 perc játékidő alatt, 7.6 pont- és 4.1 lepattanó-átlagot ért el. – “Ami a saját teljesítményemet illeti, azt gondolom, hogy egy sportolónak sosem szabad teljesen elégedettnek lennie önmagával – éppen ezért, én sem vagyok. Ámde, ha visszagondolok a tavalyi szezonra és sorba veszem a mérkőzéseinket, szerintem én is egy jó évet tudhatok magam mögött. Természetesen még van hová fejlődni, van még min dolgozni. Összességében viszont azért tudom azt mondani, hogy nagyobb részben elégedett vagyok a teljesítményemmel, mert tudom, hogy minden tőlem telhetőt megtettem minden egyes találkozón.

Ez a teljesítmény elsősorban az edzőim érdeme. Nagyon jó szakemberektől tanulhatok nap, mint nap, akik mindenben támogatnak. Ezen kívül pedig egy nagyon fiatal csapatunk van, ahol mindenki ambiciózus. Bármiről is legyen szó, mindenben támogatjuk egymást – segítjük egymást a céljaink elérésében. Nekem is rengeteg segítségem volt a tavalyi szezon során. Mind edzőktől, mind pedig a játékos társaim részéről. Ezen kívül, nekem az is nagyon sokat számít, hogy a nővéremmel játszhatok egy csapatban. Szóval, ha egyszavas választ kellene adnom arra a kérdésre, hogy ‘minek köszönhető a tavalyi jó teljesítményem?’, akkor az a ‘közösség’ szó lenne.” – fogalmazott Madár Eszter.

Fotó: Vasas Akadémia

A Vasas Akadémia augusztus végén kezdte meg a felkészülést a 2022/23-as szezonra. Vasas együttese körül sok minden változott a nyár során – a keretet tekintve több távozó és érkező játékos is volt. A budapestiek fiatal játékosa számára is hoz majd újdonságokat az új évad.

“Sokat dolgoztunk az elmúlt nyár során is, de azt gondolom még elhamarkodott lenne kijelentenem, hogy bármiben is fejlődtem. Több hetes felkészülésen vagyunk túl, mely idő alatt több felkészülési mérkőzést is játszottunk. A meccseken azt gondolom voltak fejlődésre utaló jelek, reménysugarak. Főleg, ha azt veszem alapul, hogy számomra eddig ismeretlen, új szituációkba is kerültem. Idén lesz lehetőségem rá, hogy kipróbáljam magam mezőny poszton is. Ezen a poszton eddig még sosem játszottam, de mindig is szerettem volna, ezért most nagyon örülök ennek a lehetőségnek. A felkészülés alatt kicsit szokatlan volt számomra ez a helyzet, de megpróbáltam a lehető legtöbbet kihozni belőle. Úgy gondolom, hogy hellyel-közel sikerült is. Ennek kifejezetten örültem, de szeretnék még ennél is komfortosabban játszani ezen a poszton.

Ezen kívül természetesen vannak más, hosszabb távú terveim is. Elsősorban, szeretnék fizikálisan megerősödni. Nincs egy alapjában erős, robosztus alkatom, viszont, ha élmezőnyben veszélyes akarok lenni a palánk alatt is, akkor ezen dolgoznom kell. Nem szeretnék csupán egy ‘fegyverre’ hagyatkozni, szeretnék a pálya több területén is veszélyes lenni. Ezen kívül, szeretném fejleszteni a dobásomat is, – hogy még magasabb százalékban tudjam őket érvényesíteni – és persze, ha már mezőny posztról beszélünk, akkor muszáj lesz a labdakezelésemen is dolgozni. Ez kimondva is nagyon soknak hangzik, de remélem, hogy egy-két éven belül sikerül elérni ezeket a célokat.” – mondta Madár Eszter, aki zárásul az előttük álló szezonról, illetve várakozásairól tett említést.

“Idén mindenképp megújult a keretünk. Két új légiós is jött, akikre azt gondolom már nagyon nagy szükségünk volt. Az eddigi tapasztalatok alapján szerintem megtaláltuk az alkalmas játékosokat, akik már most jól beilleszkedtek közénk.

Izgatottan vártuk a szezonkezdést is, ami nem volt egyszerű, hisz a Ludovika Csata együttese ellen indítottunk. Voltak jobb és rosszabb pillanatok is a meccsben, de összességében azt gondolom, hogy egy jó mérkőzést játszottunk ellenük – örülünk, hogy győzelemmel indítottuk az idei szezont. Nem volt egyszerű, de a sok munka végül meghozta gyümölcsét.

Ami a csapatban betöltött szerepemet illeti, erre nehezen tudok választ adni, hiszen ezt mindig az adott szituáció fogja eldönteni. Egy dolog azonban biztos. Szeretnék meghatározó szerepet betölteni, abban segíteni a csapatot, amiben csak tudom. Szeretném, ha mindenki tudná, hogy bármiről is legyen szó, rám mindig számíthat – a pályán és azon kívül is.”

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés