Hirdetés
3x3

Újabb vereség után búcsúzik az ulánbátori szuperdöntőtől U21-es 3×3-as válogatottunk

Kína - Magyarország 21-14

FIBA 3x3 Nations League Final 2023
Ulánbátor, Mongólia
Miroslava Jovicin, Kerron Lewis

Kína: Ming Zheng 2, Xinyan Hong 4, Mingling Chen 14, Xinyu Wang 1.

Magyarország: Bacsó Zsófia -, Rozmán Lilla 11, Vincze Nikolett 3, Vég-Dudás Anna -.

Hirdetés

Az ulánbátori FIBA 3×3 Nations League Final torna második csoportmérkőzésén az U21-es  3×3-as magyar válogatott 21-14-re maradt alul Kína csapata ellen. Ezzel tehát lányaink nyeretlenül, a harmadik helyen zárták a csoportküzdelmeket, vagyis számukra véget ért a szuperdöntő-kaland.

A mérkőzést a kínaiak találatai vezették fel. Három ponttal ment az ellenfél, amikor Rozmán Lillát faultolták, s végül az ő sikeres büntetőjének köszönhetően tudtak szépíteni lányaink. Kína előnye a folytatásban azonban nemcsak, hogy megmaradt, de tovább is növekedett. Védekezésben ugyanis számos problémával küzdött válogatottunk, ami nem igazán könnyítette meg helyzetüket. Magyarország egyszerűen nem talált fogást az ellenfél fizikális támadásain, míg a támadótérfélen a dobások nem érvényesültek. A lelket viszont továbbra is Rozmán Lilla tartotta együttesünkben, aki ezúttal távolról volt sikeres, ezzel pedig az állás 8-4-re változott. Rozmán ezzel a 4 magyar pontból négyet szerzett. Menetelését ezután pedig négy sikeres büntetővel folytatta, melynek köszönhetően két pontra zárkóztak fel mieink.

Rozmán szemmel láthatóan megállíthatatlan tempót diktált, amire Kína játékosai egyszerűen nem tudtak mit reagálni. Újabb távoli találat következett irányító-bedobónktól, s ezzel 10-10-nél egyenlített Magyarország. Kína azonban továbbra sem hagyta magát. Az egyenlítést követően ismét ellenfelünk irányába billent a mérleg, 15-11-nél pedig már négy volt közte. Az idő tovább pergett a mérkőzés pedig egyre fizikálisabbá vált. Mindkét csapat kőkeményen harcolt, így tehát a játékvezetőknek is akadt bőven dolga. Az utolsó három perc kezdetekor végül időkérés szakította meg a játékot. Visszatérve pedig megint csak Kína dominálta a parkettet. Sorban gyártották a pontokat, majd 21-14-nél magabiztosan zárták le a találkozót. Ezzel tehát lányaink számára véget ért az ulánbátori szuperdöntő.

Hirdetés