Hirdetés
Archivum

Újdonságok a spanyol liga versenykiírásában:

:

Hirdetés

A napokban a Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) nyilvánosságra hozta a spanyol élvonal és a kupa versenykiírását. Lesznek újdonságok, melyeket azért is érdemes kiemelni, mivel a következõ évadban Krivacevic Tijana (Salamanca) személyében egy játékosunk biztosan szerepel a ligában.

Spanyolországban a következõ szezonban is 14 csapattal bonyolítják le az élvonal küzdelmeit. A rájátszásba ezúttal viszont nem négy, hanem hat csapat kerül. Az elsõ és a második helyezett kiemelést kap, míg a négy közé jutásért a harmadik a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel játszik az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcot. Ezt követõen szokott rendben jönnek az elõdöntõk és a finálé.

A Spanyol Kupában visszatérnek a negyeddöntõk. Az alapszakasz elsõ köre után a nyolc legjobb csapat szerepelhet a negyeddöntõben. Az elsõ nyolcadikkal, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel mérkõzik. A párharcok két játéknapja december 21. és 30. A Final Four-ba a párharcok gyõztesei kerülnek. A tervek szerint a négyes döntõre február 11-én és 12-én kerül sor.

Ami a versenynaptárat illeti: szeptember 26-án lesz a Szuperkupa. A válogatott szünetre november 12. és 27. között kerül sor. Az alapszakasz utolsó játéknapja 2017. április 1., míg a bajnoki döntõ legkésõbbi játéknapja május 3. lesz.

Elvileg már az elmúlt szezonban is kötelezõ volt, aki követte a mérkõzéseket azonban tapasztalhatta, hogy finoman szólva sem valósult meg, hogy minden találkozóról kötelesek a rendezõ klubok élõképes közvetítést biztosítani. Az új kiírásban részletesen szabályozva van, hogy milyen eszközökkel, milyen minõséget követel meg a szövetség. Reméljük, hogy lesz ebben fejlõdés, mert tavaly egyetlen alapszakasz mérkõzés sem került országos csatornán képernyõre Spanyolországban.

Hirdetés