Hirdetés
USA

Újoncok párharcával kezdődik veteránok csatájával zárul a pénteki játéknap

Hirdetés

Péntekről szombatra virradóra három mérkőzéssel folytatódnak a WNBA küzdelmei.

Hajnali egy órától összecsap az Atlanta Dream és a New York Liberty. A Dream a Dallas legyőzése után nagyon kikapott a Las Vegas-tól. A New York Liberty eközben a Seattle és a Dallas gárdájával szemben is alulmaradt. A liga honlapja az újoncok csatájaként írja le az összecsapást. A Liberty színeiben ízelítőt adott a tudásából Sabrina Ionescu, míg a Dream alakulatában Chennedy Carter remekelt eddig. Az atlantai keret péntekre kiegészülhet, miután Glory Johnson és Courtney Williams is visszatérhet, ami javítja az esélyeiket. A Liberty az első két meccsén 37 labdát adott el, ezek számát mindenképpen csökkenteniük kell. A kulcs lehet az első diadal eléréséhez.

A nap második meccsén a Dallas Wings és az Indiana Fever találkozik. Mindkét csapat győzelemből érkezik. A Fever Candice Dupree extrájával a Phoenix Mercury-t verte, míg a Wings úgy múlta felül a New York Liberty-t, hogy az ellenfelüknél Sabrina Ionescu varázsolt. A legutóbbi győzelmeket úgy értékelték a felek, hogy kulcsfontosságú volt számukra elkerülni a 0-2-es rajtot. A Dallasnál Arike Ogunbowale villog, míg az Indianánál Dupree mellett Tiffany Mitchell. Óriási kérdés, hogy melyik gárda tudja továbbvinni a jelenlegi lendületét, mert az akár a következő egy hetet is meghatározhatja.

Azt írtuk a címben, hogy veteránok csatájával zárul a nap. A Las Vegas oldalán A’ja Wilson, Angel McCoughtry, Kayla McBride és Dearica Hamby sorakozik fel. A Phoenix Mercury-nál Brittney Griner, Diana Taurasi vagy éppen Skylar Diggins-Smith. Az Aces klasszis teljesítményt nyújtott az Atlanta ellen, de esetükben mindig ott a kérdőjel, hogy ezt tudják-e állandósítani. A Mercury ugyan még nyeretlen, de biztosak lehetünk benne, hogy ekkora rutinnal idővel megvillannak vagy akár egy hosszabb győzelmi sorozatra is elkapják a fonalat.

Menetrend – augusztus 1., szombat

1:00 Atlanta Dream – New York Liberty
2:00 Dallas Wings – Indiana Fever
4:00 Phoenix Mercury – Las Vegas Aces

Fotó: New York Liberty