Hirdetés
Nagyvilág

Újra átélhetjük a 2000-es olimpiai döntőt:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalos csatornája a 2000-es olimpia női kosárlabda tornájának döntőjét tette közzé a napokban.

Sydney-ben két győztese volt az olimpiai játékoknak. Az Egyesült Államok válogatottja, akik megvédték a címüket és a házigazda Ausztrália, ahol rendkívül sikeres és máig tartó korszak vette kezdetét.

A döntőben az Egyesült Államok 76-54-re verte Ausztráliát. Végig domináltak a 15-15 pontos Lisa Leslie és Natalie Williams vezette amerikaiak. Már a félidőben 13 pontos differenciát rögzíthettünk és bár a helyszínen közel 15 ezer szurkoló biztatta az ausztrálokat, igazán szorossá nem tudták tenni a csatát. Ennek ellenére a lefújáskor szinte csak mosolygós arcokat láttunk, miután a hazaiaknak az ezüstérem is óriási siker volt.

Az amerikai dominancia Sydney óta sem kérdés, de az ausztrálok is joggal lehetnek büszkék az elmúlt két évtizedre. Voltak világbajnokok, szereztek egy világbajnoki ezüst és két világbajnoki bronzérmet. Az olimpiai tornákról pedig két ezüst és egy bronzérem a mérlegük.

A 2000-es olimpián az elődöntőben USA 78-65-re verte Dél-Koreát, míg Ausztrália 64-52-re Brazíliát.

Fotó: USA.Basketball

Hirdetés