Hirdetés
Archivum

Újra Finnország ellen az U16-os Eb-n:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 óra 45 perctõl Finnország ellen lép pályára a magyar válogatott az U16-os Európa-bajnokságon. A 9-12. helyért kiírt találkozón a torna egyik meglepetéscsapata ellen nem lesz könnyû dolguk a magyar lányoknak.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A finnek ellen kezdtük az Európa-bajnoki szereplést még múlt héten csütörtökön. Akkor riválisunk 70-63-as gyõzelmet aratott. Az eredmény részben meglepetésnek hatott, de azóta a finn csapat minden meccsen igazolta játékerejét és felkészültségét. Az oroszoktól és olaszoktól kikaptak a csoportban. Utána a franciákkal remek nyolcaddöntõt vívtak. A harmadik negyed közepén még vezettek, sõt az utolsó négy percben 62-55-nél támadtak, hogy szoros végjátékot alakítsanak ki. Kedden pedig a lengyelek 63-40-es kiütésével már biztosították helyüket az A-divízióban. Ezzel pedig az is eldõlt, hogy a finn nõi kosárlabda utánpótlás történetében elõször mindhárom versenyzõ generáció (U20, U18, U16) A-divíziós lesz 2020-ban, ami óriási elõrelépés számukra.

A szkopjei tornán látott finn válogatott a stabil fizikális alapjai mellett a távoli dobásokban kiemelkedõ. Messze a korosztály átlagai felett tripláznak. Például a franciáknak 10 hárompontost dobtak. Mivel emellett tudják tartani a lépést lepattanókban, illetve indításokból, második esélybõl a triplák mellé tudják rakni azokat a villanásokat, ami versenyképessé teszi õket. Maximális koncentrációval és extra védekezéssel lehet csak ellenfelünket kizökkenteni. Kemény, küzdelmes, sok megszakítással tarkított meccsre számíthatunk. Múlt csütörtökön ezen a téren elsõsorban a finnek akarata érvényesült.

A magyar válogatott jó felfogásban, motiváltan és nem utolsó sorban kifejezetten, koncentrált játékkal tudott magabiztos gyõzelmet aratni Svédország felett. Bár elvitathatatlanul nagy tudáskülönbség rajzolódott ki a két gárda között kedden, de ennek érvényesítéséhez fejben maximálisan ott kellett lenni. Mindenképpen elismerést érdemelnek ezért a játékosok és a szakmai stáb is. A svédek ellen a remek mezõnymutató mellett a 19 támadó-lepattanó, a 12 szerzett labda és a 16 gólpassz is kiemelkedõ. Ezekkel az erényekkel a finn csapat ellen kialakíthat más jellegû meccset válogatottunk, mint múlt héten.

Hirdetés