Hirdetés
Archivum

Újra munkában a Phoenix Mercury:

:

Hirdetés

A sokáig emlékezetes pénteki bravúr után hétfõn edzésbe állt a Phoenix Mercury. Yvonne Turnerék legközelebb csütörtökrõl péntekre virradóra lépnek pályára, a Minnesota Lynx vendégei lesznek.

Fotó: Phoenix Mercury

Fotó: Phoenix Mercury

A Mercury-nál óriási volt az öröm pénteken este. Kiválóan sikerült a hazai szezonnyitó, ahol ismét egymásra talált a telt házas közönség és a csapat. Extázisban játszottak, miközben a rutinos kezdõötös minden tagja 32-37 perc között töltött a pályán és kétszámjegyû pontot ért el. A liga legtapasztaltabb ötösét adja a January, Turner, Carson, Bonner, Griner kezdõ. Az más kérdés, hogy mögöttük teljesen üres a pad. Azzal, hogy nincs Diana Taurasi, Sancho Lyttle mérsékelten terhelhetõ és ki kellett rakni Leilani Mitchell-t, hogy beférjenek a fizetési sapka alá, jelentõsen beszûkült a stáb mozgástere.

Magyar szemmel két extra produkció emelkedett ki. A válogatottunkba érkezõ Yvonne Turner a 18 pontját úgy érte el, hogy 11 mezõnykísérletébõl 6 sikeres lett. Ehhez jött, hogy értékesítette mind a 4 büntetõjét. A 10 kiosztott gólpasszon túl pedig 3 lepattanót és 2 gólpasszt is rögzítettek a statisztikai lapjára. Az elmúlt évadban a WNBA leghatékonyabb tripladobójának bizonyuló Briann January, akit a következõ évadra a Sopron Basket szerzõdtetett, mind az öt triplakísérletét értékesítette az Aces elleni összecsapáson. Végül közel 36 perc játék alatt 16 ponttal és 3 gólpasszal zárt.

Fotó: Phoenix Mercury

Fotó: Phoenix Mercury 

Turner esetében Székely Norbert szövetségi kapitány lapunknak elmondta, hogy június 14-én a Los Angeles Sparks ellen még pályára lép. Ezt követõen kel útra és június 16-tól a válogatott rendelkezésére áll. Nagyon úgy néz ki, hogy a Mercury-nál megtalálták a helyettesítésének a módját. A Mercury stábja Arica Carter szolgálatait megköszönte és várhatóan szerdán bejelentik idõlegesen Leilani Mitchell visszatérését. Nyilvánvalóan neki az eredeti szerzõdésében foglaltak töredékét tudják kínálni, de ettõl függetlenül mindkét fél profitálhat az együttmûködésbõl. Azért kell várni a hivatalos bejelentéssel, mert ha egy játékostól a WNBA szabályai szerint megválnak, akkor a régi klubja 10 nap múlva szerzõdtetheti újra legkorábban. Ezzel csökkentik a trükközések lehetõségét.

A Mercury-hoz kapcsolódó hír, hogy csütörtökön lesz Diana Taurasi mûtött derekának nagy felülvizsgálata. Sok minden kiderül arról, hogy mikor térhet vissza. A highposthoops.com portál azt írja, hogy Taurasi már játszana, de a klub igyekszik errõl lebeszélni. Nem szeretnének kockáztatni és elsietni a visszatérést. Ahogy a fentiek is kirajzolják, szükség lenne a világklasszis zsenire. Ha nincs pad, hiába a rutin és hiába a sztárok, a WNBA erõltetett menetrendjét csere nélkül nem lehet teljesíteni. A presztízsen túl is nagy teszt lesz számukra a Minnesota Lynx elleni rangadó. Érdekes lesz figyelni mire mennek a hazai pálya extázisa nélkül, miközben nem  lehet elvárni, hogy újra varázsoljon egyszerre mind az öt kezdõ.
 

Fotó: Phoenix Mercury

Fotó: Phoenix Mercury

Hirdetés