Hirdetés
3x3

Újra pályán a magyar lányok a FIBA 3×3 Women’s Series-ben:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Pénteken és szombaton a franciaországi Clermont-Ferrand ad otthont a FIBA 3×3 Women’s Series következő állomásának. A 12 gárdát felvonultató seregszemlén privát csapatunknak, a Győrnek szurkolhatunk.

A magyar lányok május végén Marseille-ben debütáltak a FIBA 3×3 Women’s Series idei kiírásában. Akkor Jáhni Zsófi, Tóth Orsi, Szabó Fanni és Weninger Virág négyese egy győzelemmel, illetve három vereséggel a 6. helyen zárt.

„A marseille-i tornán rögtön az első meccsen legyőztük Olaszországot és bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk versenyképes, jó teljesítményre. A többi mérkőzésen ennek ellenkezőjét is megmutattuk. Az igazság valahol a kettő között van.” – kezdte visszatekintését Földi Attila szövetségi kapitány.

„Rossz százalékkal dobtunk és mivel visszatértünk ahhoz a felálláshoz, hogy klasszikus center nélkül játszottunk, ha nem találunk be kintről, akkor ki vagyunk szolgáltatva a pillanatnyi távoli dobóformának. A Clermont-Ferrand-i tornára készülve hasonló helyzetben vagyunk. Amennyiben kívülről tudunk érvényesülni, akkor bárki ellen lehet esélyünk, ha nem, akkor borzasztó nehéz dolgunk lesz. Ezen felül Marseille nagy tapasztalata, hogy puhák voltunk. Bízom benne, hogy ezúttal keményebbek leszünk és ezen a területen is tudunk előrébb lépni.”

A Clermont-Ferrand-i tornára egy változás lesz a keretben.

„Szabó Fanni pihenőjét tölti és a helyére Szirony Dorina érkezett. Szerkezeti felállásban nagy változás nem várható. Szirony Dorina is magas mezőny, így védekezésben tudunk váltani. Emellett jó kinti dobó, amit igyekszünk kihasználni. Nehéz behozni a rendszerbe új játékosokat. Sokan nyitottak lennének a 3×3-ra, de a teljes nyári elköteleződést nem tudják vállalni. Jelenleg is zajlanak még az egyeztetések, hogy tudjunk tovább bővülni. Dorina gyakorlatilag az egész nyarat vállalja. Óriási köszönet neki ezúton is!” – hangsúlyozta a szakvezető.

A mieink a franciaországi tornán Németországgal és Puerto Ricóval kerültek egy csoportba. A németek a debreceni olimpiai selejtezőt sikerrel megvívó gárdával indulnak, tehát ismét Svenja Brunckhorst, Sonja Greinacher, Marie Reichert és Luana Rodefeld négyesével küzdhetünk meg.

„A válogatottjukról nincsenek jó emlékeink, de ez a mostani nyilván egy másik torna és mi teljesen más csapattal versenyzünk. Egyetlen átfedés sincs a keretünkben a debreceni selejtezővel. Kiváló játékerőt képviselnek a németek, ismerjük az erényeiket, nem kell őket bemutatni senkinek. Sajnos nem tudjuk beleképzelni magunkat a helyükbe, de azt feltételezem, hogy a debreceni sikerük után felszabadultak és valamilyen szinten ez az időszak az olimpiáig egy örömjáték számukra.” – mondta Földi Attila, majd hozzátette:

„Puerto Rico két Women’s Series tornán szerepelt eddig, Springfield-ben és Marseille-ben is utolsó lettek. Ez azonban csalóka, mert szoros meccseket vívtak és kis különböségű vereségeket szenvedtek. Javuló formában vannak. Most kezdték aktívan a Women’s Series-t, idő kell, amíg felveszik a ritmust, de egy ütőképes alakulat. Az erősorrend azt mutatja, hogy a németek mögött Puerto Ricóval fogunk küzdeni. Természetesen benne van a pakliban, hogy meglepjük a németeket, de ahhoz extra teljesítményt kell nyújtanunk.” – összegzett a szakvezető.

FIBA 3×3 Women’s Series – Clermont-Ferrand

A csoportok beosztása

A-csoport: Kanada, Ausztria, Kína U24
B-csoport: Franciaország, Clermont-Ferrand, Írország
C-csoport: Németország, Győr, Puerto Rico
D-csoport: Azerbajdzsán, Hollandia, Fülöp-szigetek

A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe. A mieink keresztága az „A” jelű hármas.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés