Hirdetés
USA

Újra pályán Aho Nináék:

:

Hirdetés

Egy hét után ismét pályára lép a Duquesne, melynek színeiben Aho Ninának szurkolhatunk.

A sorozatban öt győzelemnél tartó Duquesne szerdán az Akron vendége lesz. Aho Nina a múlt héten kifejezetten jó formában tért vissza. A pittsburgh-i városi rangadón 32 perc alatt 11 pontot, 7 lepattanót és 7 gólpasszt jegyzett. A Central Connecticut State gárdája feletti 72-33-as sikerből pedig 3 ponttal, 6 gólpasszal, 2 szerzett labdával és 1 lepattanóval vette ki a részét.

Múlt héten a mindössze 33 kapott pont több szempontból történelmi. Ezzel Divízió I-es rekordot állított be a Duquesne. Ráadásul a harmadik negyedben mindössze 4 pontot ért el a rivális Aho Nináék ellen. Ez a Duquesne szempontjából új csúcs. Bár a Central Connecticut State finoman szólva sem tekinthető kiemelkedő játékerőt képviselő csapatnak, de minden elismerést megérdemelnek a védekezésükért Aho Nináék. Megvolt a kellő keménység és magas ritmus, ami elengedhetetlen. Ráadásul sikerült gyors támadásokat vezetni a szerzett labdák után.

Kicsit elmélyedve a statisztikában. A Duquesne idén átlagban 15.8 ponttal nyerte a meccseit. Az előbb már méltatott védekezésről pedig egy adat. Az eddigi hét összecsapáson a riválisok a triplákat mindössze 26,5%-al értékesítették. Erre a koncentrációra most szerdán is szükség lesz. A Mid-American Konferenciát erősítő Akron 4/2-es mérleggel rendelkezik idén. Legutóbb a Cleveland State otthonában maradtak alul 66-62 arányban. A Duquesne mérlege 7 győzelem és mindössze 1 vereség az Akron ellen. Az utolsó öt egymás elleni meccset meg is nyerték. Jó lenne, ha nem szakadna meg ez a szép sorozat.

Hirdetés