Hirdetés
Archivum

Újra van élvonalbeli csapata Valenciának, 6200 nézõ látta a feljutást:

:

Hirdetés

A hétvégén Valencia adott otthont a spanyol másodosztály nyolcas döntõjének. A Valencia Basket és a Durán Maquinaria Ensino vívta ki a feljutást.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, Spanyolországban a második vonalban két csoportban 28 csapat verseng. Mindkét csoportból az elsõ négy jut a szezon végén a nyolcas döntõbe, melynek két legjobbja vívja ki a feljutást. Magyar szemmel idén a DVTK-nál szép éveket töltõ Maikel Lopez és a Gran Canaria sikerének szurkolhattunk.

A Gran Canaria az évad folyamán szépen menetelt és a valenciai nyolcas döntõben is bejutottak a keresztjátékba, mely során a Durán Maquinaria Ensino csapatával mérkõzhettek a feljutásért. Itt végül 84-65-re alulmaradtak és ezzel még egy évig biztosan a másodosztályban szerepelnek. Nagyot küzdött Maikel Lopez csapata, de nem volt szerencséjük. Legjobb amerikai légiósuk Erica Covile a második negyedben súlyos térdsérülést szenvedett. Ennek ellenére sokáig meccsben maradtak, de a harmadik etap végére 10 pontra nõtt a differencia és a záró szakaszra teljesen elfogytak.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

A keresztjáték másik meccsén a második feljutó helyért a Valencia Basket és az RC Celta Zorka mérkõzött. Az Euroliga-gyõztes nagy valenciai csapat 2012-es megszûnése óta várt erre a pillanatra a helyi közönség. A La Fonteta Arénában 6200-an gyûltek össze, hogy kiszurkolják a feljutást. Végül óriási csatában a valenciai együttes 54-51-re verte a riválisát. Egy ideges meccs volt, ahol az utolsó három percbe 51-51-rõl érkeztek a felek. A gyõztes gárda keretében az egykori montenegrói válogatott Snezana Aleksic 20 pontot ért el.

Elmondhatatlanul fontos a nõi szakágnak, hogy ilyen nagy hagyománnyal bíró bázisok, mint például Valencia, ismét visszakerüljenek a sportág körforgásába.

Hirdetés