Hirdetés
Magyarország

Újraindult az élet a Rátgéber Kosárlabda Akadémián:

:

Hirdetés

Újraindult az élet a Rátgéber Kosárlabda Akadémián – adta hírül közleményben az intézmény.

A fokozatosság elvét, a maximális óvatosságot szem előtt tartva, minden ajánlott óvintézkedést (maszk viselete, kézfertőtlenítés, távolságtartás, stb.) alkalmazva indult újra az élet a Rátgéber Kosárlabda Akadémián. Szerda kora délutántól már edzéseket tartottak a kapuit március 14-én, a koronavírus-járvány miatt bezárt utánpótlásnevelő műhelyben.

Minderre azért kerülhetett sor, mert a Magyar Kormány a közelmúltban enyhített a korábban hatályba léptetett korlátozó intézkedésein: eszerint május 4-től sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel.

Szerdán újraindult az élet az Akadémián, de egyelőre a hangsúly a fokozatosságon van.

Továbbra is maximálisan betartunk minden előírást, szabályt, mert a legfontosabb a játékosok, az itt dolgozók egészsége. Szerencsére az intézményünk olyan infrastrukturális adottságokkal bír, amelyeknek köszönhetően a három benti pályára külön bejáratokon is be lehet jutni, ráadásul ezeket el lehet szeparálni egymástól – ezeket a lehetőségeket most ki is használjuk. A munkát kiscsoportokban indítottuk be, egy pályán legfeljebb tízen tartózkodhatnak, vagyis az egyéni képzésé lesz a főszerep. Első körben a pécsi és környékbeli játékosainkkal kezdünk foglalkozni, aztán jövő héten megnyitjuk a kollégiumot, jöhetnek tehát a többiek is, ám egy szobában egyelőre csak egy fiatal lakhat. Azt látjuk, hogy tanítványaink nagyon örülnek az újraindításnak, szüleikkel pedig folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Továbbra is figyeljük a híreket, alkalmazkodni fogunk minden, negatív vagy pozitív változáshoz – bízunk benne, hogy utóbbiból lesz több.

– fogalmazott Rátgéber László szakmai és stratégiai igazgató.

Hirdetés