Hirdetés
Archivum

Ukrajna ellen a voiron-i döntõben:

:

Hirdetés

Szombaton 17 óra 20 perctõl a Voironban zajló nemzetközi 3×3-as torna döntõjében a magyar válogatott Ukrajnával mérkõzik. Beharangozó.


Az elõdöntõben a magyar válogatott 21-13-ra gyõzte le Romániát és ezzel vívta ki a finálés szereplés jogát. Csak elismerõ szavakat lehet írni együttesünkrõl, mely kiváló benyomást kelt a kedden kezdõdõ Világbajnoksághoz közeledve. Támadásban extra Károlyi Andrea együttese, de a védekezésre sem lehet panasz. Összességében elmondható, hogy kiváló a ritmusa a játéknak.

Cyesha Goree mozgékony magas játékosként egészen új lendületet adott, miközben a korábbi erények, a higgadt távoli dobások, a rivális védelmének kiváló megbontása továbbra is jellemzõek. A csapatmunkára ezúttal sem lehet panasz, megoszlanak a terhek. Elég megnézni az elõdöntõ pontszerzõit: a 9 pontos Goree lett a legeredményesebb, de Medgyessy 5, Theodoreán 4, Papp 3 egységgel zárt. Három dupla is utat talált a gyûrûbe, ami egy ekkora téttel bíró találkozón kulcsfontosságú.

A döntõben Ukrajnával mérkõzünk. Õk a tavalyi Európa-bajnokság bronzérmesei. Az akkori sikercsapatukból ketten vannak most itt, Krystyna Filevych és Yevheniia Spitkovska. Hozzájuk csatlakozott az évek óta Franciaországban élõ – szintén a rutinosabbak közé tartozó – Olga Maznichenko. Ukrajnában azzal, hogy az Eb-bronzérem után tavaly az U23-as Világbajnokságon is harmadikak lettek, igencsak felpezsdült a 3×3-as élet. Olimpiai álmokat szövögetnek. Látva a voiron-i formát, valóban egy versenyképes gárda. Megvan a szerkezetük, õk is jól dobnak távolról és az orosz stílushoz hasonlóan kellemetlenül, keményen védekeznek.

Az eddig remekül menetelõ válogatottunknak egy nagyon értékes erõfelmérõ lesz. Nem is feltétlenül a döntõ ténye miatt, hanem azért mert a Világbajnokság elõtt ismét egy másik stílusból kapunk ízelítõt. A döntõig vezetõ úton az ukránok kikaptak Spanyolországtól. Utána viszont Románia “B”, Svájc, az általunk is jól ismert kínai “A” válogatott legyõzésével folytatták. A negyeddöntõben az észteket, az elõdöntõben a spanyolokat verték. A hatból háromszor elérték a 21 pontot. Tanulságos volt a kínaiak elleni meccsük, ahol keménységben felvették velük a versenyt. Ez figyelmeztetõ jel.

Hirdetés